Marşul Absolvenţilor: mii de studenţi vor mărşălui azi prin oraş

vineri, 26 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Marşul Absolvenţilor: mii de studenţi vor mărşălui azi prin oraş

Studenţii de la universităţile ieşene care urmează să-şi finalizeze studiile anul acesta, dar şi colegii lor mai mici, vor ieşi astăzi în stradă în cadrul „Marşului Absolvenţilor“. Pentru câteva ore, aceştia îşi vor arăta apartenenţa la una dintre facultăţile universităţilor participante, urmând ca la final să participe la concertul din faţa Palatului Culturii, care va începe de la ora 19.30. 

Primii care vor începe marşul sunt studenţii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“, care vor pleca de la ora 16.30 din Agronomie, urmând ca la ora 17 să se întâlnească cu studenţii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“. La 17.15 este programată întâlnirea cu studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Fundaţie. Aceştia vor urma apoi traseul Fundaţie – Gavriil Muzicescu – Piaţa Unirii -Ştefan cel Mare şi Sfânt – Esplanada Casa Patrată, acolo unde se vor reuni cu studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“.

Studenţii de la Politehnică au întâlnirea programată la 17.15 în parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, iar de acolo se vor îndrepta spre Casa Pătrată urmând traseul b-dul Tudor Vladimirescu – Elena Doamna – Hotel Europa – Anastasie Panu – Casa Patrată. Astfel, la ora 18 se estimează că studenţii de la toate universităţile vor ajunge în Piaţa Palatului Culturii. Aici, înainte de începerea distracţiei, urmează să aibă loc discursurile rectorilor universităţilor ieşene, ale reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, dar şi din partea Primăriei Municipiului Iaşi. Pe scenă, la finalul discursurilor, vor urca Ovidiu Lipan Ţăndărică, trupa Bosquito, Irina Rimes şi trupa VUNK.  

 

 

Comentarii