De Business

Punem punctul pe știi

McDonald’s Germania caută specialişti ieşeni în industria gastronomiei

miercuri, 14 ianuarie 2015, 18:47
3 MIN
 McDonald’s Germania caută specialişti ieşeni în industria gastronomiei
Ieşenii care caută să se angajeze în străinătate în ţări ale Uniunii Europene au la dispoziţie 1.272 locuri de muncă vacante prin programul EURES.
 

McDonald’s caută personal specializat în industria gastronomiei de sistem, vacantând în acest sens posturi prin intermediul programului comunitar EURES. Cele 20 de locuri de muncă sunt disponibile în restaurantele McDonald’s din Germania. Angajatorul oferă un salariu minim brut de 8,50 euro pe oră, solicitând în schimb candidaţilor experienţă în domeniul gastronomic şi cunoştinţe de limba germană nivel B1-B2. “Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în găsirea unei locuinţe”, se arată în anunţul postat pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Candidaţii selectaţi vor semna contract de muncă sezonieră pentru perioada martie-noiembrie sau pe o perioadă mai lungă de timp, program de lucru fiind normal. Termenul-limită pentru depunerea dosarului este 10 februarie.

Ieşenii care caută să se angajeze în străinătate în ţări ale Uniunii Europene au la dispoziţie 1.272 locuri de muncă vacante prin programul EURES. În continuare, cele mai multe posturi vacantate prin acest program comunitar sunt în Spania, acolo unde firma Surexport recrutează 800 de „căpşunari“ pentru recoltarea fructelor în localitatea Almonte. Pentru munca depusă se plătesc 39,48 euro brut pe zi, iar cazarea este oferită de angajator contra sumei de un euro pe zi.

A doua ţară după numărul de locuri vacantate prin Eures este Germania, cu aproape 200 posturi. Între altele, prin acest program sunt scoase la concurs 50 de posturi de asistent medical, retribuţia oferită fiind de 11,2 euro pe oră. Programul de lucru este de circa 40 de ore pe săptămână. Tot în Germania, în localitatea Rust, firma Europa Park caută cinci bucătari cu experienţă, oferind la schimb o retribuţie lunară brută care poate ajunge până la 2.200 euro.

Pe locul trei după numărul de locuri vacantate prin Eures se plasează Danemarca. Scandinavii pun la bătaie 135 de posturi, toate în domeniul agriculturii. Se caută culegători de mazăre, căpşuni şi zmeură, dar şi doi specialişti în fertilizarea solului prin intermediul irigaţiilor.

O altă ţară care pune la dispoziţia multe posturi pentru străini este Suedia, unde, la mare căutare, sunt dulgherii şi mecanicii auto.

Nu în ultimul rând, ieşenii dispuşi să muncească departe de casă, dar în ţări ale Uniunii Europene, mai au şi opţiunea Marii Britanii, în Regatul Unit fiind scoase la concurs 45 de locuri de muncă pentru străini, dintre care aproape un sfert sunt pentru infirmiere care să îngrijească copii şi adulţi cu autism. Retribuţia oferită este de 6,5 lire sterline pe oră în timpul săptămânii, respectiv 7 lire/oră în weekend, se arată în anunţul postat pe site-ul ANOFM.

Pentru mai multe detalii privind programul EURES şi informaţii amănunţite despre locurile de muncă valabile, ieşenii interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Iaşi din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232/254.578.

Comentarii