Meciul Bute – Pascal este in pericol

joi, 07 martie 2013, 18:45
2 MIN
 Meciul Bute – Pascal este in pericol

Pugilistul canadian cade la mijloc din cauza disputelor dintre impresari


 

 

Meciul dintre boxerii Lucian Bute si Jean Pascal, prevazut pentru 25 mai in Canada, este in pericol din cauza unei dispute contractuale dintre adversarul romanului si promotorul lui. Pascal, campion mondial WBC la semigrea, dupa ce l-a detronat pe Adrian Diaconu, si-a pierdut centura in mai 2011, in fata lui Bernard Hopkins. Canadianul mai este legat de contract pentru un singur meci cu promotorul Groupe Yvon Michel (GYM), care incearca sa prelungeasca intelegerea cu doua meciuri, cel cu Bute, urmat de lupta cu Dawson, si apoi revansa cu Bute. ”Mi-a ramas un meci in contract. In mod normal, ar fi meciul contra lui Chad Dawson si apoi voi renegocia cu Yvon Michel. Dar Yvon incearca ma lipeasca de doua meciuri si cred ca asta e lacomie. Nu este corect si din cauza lui s-ar putea ca meciul contra lui Bute sa cada”, a explicat in presa canadiana Pascal, 30 ani, care colaboreaza cu GYM din 2005.
Meciul dintre Bute  si Pascal a luat prin surprindere lumea boxului canadian. S-a fixat si o data, 25 mai, cu conditia ca americanul Chad Dawson, campionul mondial WBC, cu care Pascal a semnat deja o intelegere, sa nu se opuna.
Pascal a revenit de la Las Vegas, unde saptamana trecuta s-a antrenat cu tatal si unchiul lui Floyd Mayweather, boxer neinvins in 43 de meciuri.  Canadianul a explicat ca nu va renunta la colaborarea cu antrenorul Marc Ramsay, dar a vrut sa cunoasca si o alta experienta.
Lucian Bute nu stie inca daca meciul cu Pascal va avea loc: ”Nu am vorbit cu promotorul meu Jean Bedard in ultimele zile. Daca lupta se confirma, va fi cu atat mai bine, daca nu, vom astepta momentul potrivit”. Stephane Larouche, antrenorul romanului, spera ca Bute sa urce in ring in luna mai: ”Sper ca acest meci se va face cat mai curand posibil. Daca va fi la toamna, va fi foarte mai bine. Daca e imediat, cu atat mai bine. Daca nu, avem posibilitati sa facem un meci in mai. Iar apoi sa speram ca ei vor castiga meciurile respective. Ar fi atunci mai interesant in toamna”. (AGERPRES)

 

 

 

Comentarii