Media proiectelor din Iaşi depuse pentru Planul Naţional de Dezvoltare Locală: şapte de fiecare comună

Suma totală a acestora este în valoare de circa 770 milioane de euro.

marți, 28 martie 2017, 01:50
1 MIN
 Media proiectelor din Iaşi depuse pentru Planul Naţional de Dezvoltare Locală: şapte de fiecare comună

Fiecare localitate din judeţ a propus în medie câte 7 proiecte în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Numărul proiectelor depuse de autorităţile ieşene spre finanţare a ajuns la 689, valoarea totală a acestora ridicându-se la 770 milioane de euro. 

O şesime din sumă este reprezentată de solicitările Consiliului Judeţean, instituţia depunând 31 de proiecte în valoare totală de 115 milioane de euro. „Toţi primarii din judeţ au depus proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă. Vreau să insist pe parteneratul strategic Guvern – CJ – primari. Avem toate premisele necesare ca peste 3 ani şi jumătate să ne prezentăm cu fruntea sus în faţa ieşenilor care ne-au ales. Şi în cadrul PNDL precedent, judeţul Iaşi a accesat o sumă consistentă din fondurile guvernamentale“, a declarat preşedintele CJ, Maricel Popa.

În cadrul PNDL urmează să fie finanţate proiecte în valoare totală de 30 miliarde de lei. Conform aprecierii ministrului dezvoltării, Sevil Shhaideh, suma ar urma să acopere finanţarea a 9.500 de obiective de investiţii, prioritare fiind lucrările de apă-canal, drumuri, dispensare, creşe, grădiniţe şi şcoli. În prima etapă a PNDL, în judeţ au fost finanţate 249 de proiecte, în valoare totală de 623,3 milioane de lei. Principalele comunităţi beneficiare ale finanţărilor guvernamentale au fost comunele conduse de primari social-democraţi, acestora revenindu-le 80% din sumele alocate Iaşului. „Ziarul de Iaşi“ a prezentat în ediţia de ieri o amplă analiză pe acest subiect.  
 
 

Comentarii