Medic de la Neuro concediat, repus în funcţie, apoi pus să returneze despăgubirile

miercuri, 12 august 2015, 18:15
2 MIN
 Medic de la Neuro concediat, repus în funcţie, apoi pus să returneze despăgubirile

Spitalul de Neurochirurgie Iaşi şi-a recuperat în instanţă despăgubirile plătite dr. Andrei Ciornei. Acesta a primit suma de 180 de mii de lei, după ce instanţa a decis că medicul a fost concediat în mod incorect.

Conducerea spitalului s-a îndreptat apoi către Colegiului Medicilor din România (CMR), entitate care i-a retras în 2006 dreptul de liberă practică medicului, decizia care a dus apoi la concediere. Însă, după mai bine de un an de procese, instanţa a dat câştig de cauză Spitalului de Neurochirurgie, iar decizia nu mai poate fi atacată.

„Suma totală ce va trebui să o recuperăm este de 250.000 de lei. 98.000 de lei de la Colegiul Medicilor din România, 98.000 de lei de la Colegiul Medicilor din Iaşi, iar diferenţa de la medicul Ciornei. În cazul medicului, cel mai probabil îi vom reţine de pe statul de plată. Pentru că, în urmă cu mai mulţi ani, instanţa a hotărât că s-a produs o greşeală, iar noi am recuperat banii de la cei care au greşit, adică de la Colegiul Medicilor“, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

Reamintim că dr. Andrei Ciornei a fost exclus în anul 2006 din lumea medicală printr-o decizie a Colegiului Medicilor din România. Medicul era acuzat de moartea lui Dănuţ Boghiu, primar al oraşului Nicoreşti din judeţul Galaţi. Bărbatul suferise un traumatism cranio-cerebral în urma unui accident rutier şi a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie, pentru îngrijiri de specialitate. El a fost externat din spital în decembrie 2005, iar în februarie 2006 a revenit pentru că starea de sănătate nu i se îmbunătăţise. Atunci, primarul a fost trimis la Spitalul „C.I. Parhon“, unde specialiştii au descoperit o infecţie intracraniană ce trebuia observată cu mult înainte. Aceasta infecţie a dus la decesul bărbatului.

La scurt timp după incident, familia primarului a cerut să i se facă dreptate, iar Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din România a votat ca dr. Andrei Ciornei să i se retragă dreptul de liberă practică. Tot atunci, conducerea Spitalului de Neurochirurgie a decis desfacerea contratului de muncă a medicului pe motiv de malpraxis. Medicul a atacat decizia în instanţă, care a decis că votul Comisiei de Disciplină nu a fost conform procedurii, pentru că unul dintre membri a votat prin telefon. Dr. Ciornei a fost repus în funcţie şi a primit despăgubiri de 180.000 de lei. El este şi astăzi angajat al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Comentarii