De Sănătate

Punem punctul pe știi

Medicii din străinătate, chemaţi să dezlege misterul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş

miercuri, 17 februarie 2016, 09:44
1 MIN
 Medicii din străinătate, chemaţi să dezlege misterul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş

Cum n-au reuşit să afle până acum cum s-au infectat zeci de bebeluşi din Argeş cu bacteria care a făcut deja trei victime, autorităţile din România cer ajutorul medicilor din străinătate. O echipă a Centrului European de boli transmisibile urmează să vină în ţară în următoarea perioadă.  

De la declanşarea alertei medicale din Argeş, numărul deceselor a ajuns la trei, o fetiţă de numai un an şi patru luni murind marţi în spitalul Marie Curie.Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a luat legatura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile încă din 10 februarie 2016 şi fost efectuate demersuri pentru sosirea unei echipe de specialişti ai Centrului, în vederea acordării de sprijin în efectuarea investigatiilor pentru depistarea cauzelor de imbolnavire, a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

Potrivit ministrului, în urma evaluării reţelei de spitale pornind de la infecţiile nozocomiale, experţii de la Ministerul Sănătăţii au făcut câteva constatări vizavi de nereguli din sistem pe care autorităţile îşi propun să le îmbunătăţească.

"Din varii motive, mecanismele de control nu funcţionează foarte bine şi la conferinţa din această săptămână cu Direcţiile sanitare, vom anunţa şi programul inspecţiilor. Vor fi controale încrucişate, practic vom avea echipe din două judeţe care vor controla un al treilea judeţ", a declarat Achimaş, potrivit Gandul.info.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii