Merge la închisoare după ce a păcălit patronul unei case de la amanet

sâmbătă, 02 august 2014, 01:55
2 MIN
 Merge la închisoare după ce a păcălit patronul unei case de la amanet

 

Judecătorii ieşeni au condamnat vineri la un an şi jumătate de închisoare cu executare un bărbat de 33 de ani acuzat de gestiune frauduloasă şi fals. Sentinţa dată în cazul lui Gheorghiţă Prisăcaru nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, ieşeanul a fost angajat în 2011 la o casă de amanet, iar la scurt timp rulajul firmei a început să crească. Pe 29 martie 2011, patronul a constatat că un lanţ primit drept gaj ca fiind de aur era de fapt dintr-un metal comun.

„Acest fapt a determinat partea vătămată să verifice toate obiecte masive primite de învinuit, aflând în acest mod că nu sunt din aur. În momentul în care a adus acest lucru la cunoştinţa învinuitului, acesta s-a enervat şi, la data de 30 martie 2011, şi-a scris demisia. La data de 30.03.2011 a fost efectuat un inventar al valorilor materiale şi băneşti existente ocazie cu care s-a întocmit şi un proces-verbal în care au fost menţionate nere­gulile constatate, stabilindu-se un prejudiciu de 31.650 lei, prejudiciu creat prin primirea drept gaj a unor bijuterii din aur care ulterior s-au dovedit a fi metal comun şi a unor telefoane mobile contra­fă­cu­te“, se menţionează în rechi­zitoriu.

În urma inventarului efectuat, patronul a mai aflat că 15 contracte încheiate de Gheorghiţă Prisăcaru conţi­neanu date nereale privind nu­mele persoanei care le închiriase sau datele personale ale acesteia.
 

Comentarii