Mii de basarabeni se îndreaptă spre Prut. Îi vor aşteapta cu flori pe ieşeni

luni, 06 iulie 2015, 01:56
1 MIN

Mii de basarebeni au pornit ieri de la Chişinău, pe jos, spre graniţa cu România. Punctul de pornire a fost centrul capitalei Republicii Moldova, unde a avut loc „Marea Adunare Naţională“. La eveniment au participat, potrivit organizatorilor, 30.000 de oameni care au cerut unirea României cu Republica Moldova.

Tinerii care au pornit spre Ungheni vor ajunge la graniţă sâmbătă, 11 iulie, zi în care, cu începere de la ora 10, vor fi refăcute podurile de flori. Ulterior, ei vor intra în ţară şi vor merge spre Bucureşti.

„Ghidaţi de memoria şi imaginea celui care a fost cel mai mare domnitor din toate timpurile, am pornit în marş spre Bucureşti. Îi chemăm alături de noi pe toţi cei din localităţile în care vom ajunge, pentru a ne face un viitor demn. Vrem să mergem pe jos şi să cerem fraţilor de peste Prut să ne accepte Unirea. Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!“, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, unul dintre organizatorii evenimentului.

Marşul unioniştilor se va derula pe jos pe traseul Străşeni – Lozova – Călăraşi – Corneşti – Ungheni. Organiza­torii au adresat tuturor doritorilor o invitaţie să se alăture marşului, ieşenii fiind aşteptaţi pe 11 iulie la Prut pentru a reface podurile de flori. Conform organizaţiilor implicate în eveniment, toate acţiunile sunt autorizate şi sunt asigurate condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a acestora. „Este prima dată în istoria ultimilor ani când acţiunile în favoarea Unirii au un astfel de sprijin popular“, au conchis organizatorii.
 

Comentarii