Ministerul Educatiei a inceput procedura de demitere a lui Vasile Astarastoae din functia de rector al UMF Iasi

miercuri, 10 septembrie 2014, 10:03
1 MIN
 Ministerul Educatiei a inceput procedura de demitere a lui Vasile Astarastoae din functia de rector al UMF Iasi

In urma cu doua luni Vasile Astarastoae a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar Agentia Nationala de Integritate (ANI) a solicitat inca de atunci revocarea lui Vasile Astarastoae din functia de presedinte al Colegiului Medicilor din Romania si cea de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, scrie hotnews.ro.

La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Sanatatii a precizat ca inca din luna iulie 2014 “a transmis Colegiului Medicilor (CMR) adresa ANI privind decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, solicitand punerea in aplicare a acesteia”.
 
In replica, Colegiul Medicilor (CMR) a solicitat Ministerului Sanatatii documentele si motivarea sentintei Inaltei Curti, invocand ca CMR nu a fost parte din procesul in care a fost condamnat presedintele CMR. Ministerul Sanatatii s-a conformat si a transmis Colegiului documentatia completa. De atunci, niciun raspuns de la Colegiul Medicilor.
 
Colegiul Medicilor din Romania este o asociatie profesionala care nu este direct subordonata Ministerului Sanatatii. Presedintele CMR poate fi demis doar prin votul majoritar al medicilor care l-au ales, in lege fiind mentionat ca revocarea se poate face “in cazul incalcarii grave a legii, a prezentului statut sau a regulamentelor care organizeaza si reglementeaza exercitarea profesiei de medic”.

Comentarii