Ministrul Educaţiei vine azi la Iaşi la deschiderea anului universitar de la USAMV

luni, 21 septembrie 2015, 01:58
2 MIN
 Ministrul Educaţiei vine azi la Iaşi la deschiderea anului universitar de la USAMV

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu (foto), va fi prezent astăzi, de la ora 11, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“.

„Ministrul a confirmat că va fi prezent mâine la deschiderea anului universitar, şi ne bucurăm să îl avem alături de noi“, a declarat prof.dr. Vasile Vîntu, rectorul USAMV.

Surse din interiorul instituţiei de învăţământ superior au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că decizia ministrului vine în contextul în care USAMV a avut anul acesta cel mai mare număr de studenţi înmatriculaţi în anul I, 920, deşi numărul de tineri care urmează studii superioare este în scădere.

Însă pe agenda ministrului mai este programată o întâlnire cu uşile închise pe care acesta o va avea cu rectorii şi membri din Consiliile de Administraţie şi Senatele universităţilor din Iaşi. Printre subiectele anunţate la această întâlnire este şi noul proiect al unei Legii a Educaţiei Naţionale pe care Sorin Cîmpeanu a declarat în trecut că îl vede terminat până la finele anului.

Pe lângă aceasta se vor atinge şi „probleme curente ale universităţilor din Iaşi dar şi o consultare pe probleme şi schimbări ale sistemului de învăţământ superior“, au transmis reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Lucrul la o nouă Lege a Educaţiei a început încă din vară, având loc deja o serie de întâlniri cu mediul universitar, preuniversitar, cu sindicatele dar şi cu reprezentanţii studenţilor pentru a asculta propuneri şi amendamente la fosta lege din 2011, a lui Daniel Funeriu.
 

Comentarii