Ministrul Justiei a anuntat cand va abroga legea prin care „scriitorii” din puscarii isi reduc pedepsele

marți, 02 februarie 2016, 15:17
1 MIN
 Ministrul Justiei a anuntat cand va abroga legea prin care „scriitorii” din puscarii isi reduc pedepsele

Guvernul roman este pregatit sa abroge in aceasta saptamana legea care le permite condamnatilor sa-si reduca pedepsele cu inchisoarea daca scriu carti, a declarat ministrul roman al Justitiei, Raluca Pruna, pentru Wall Street Journal. 

"In nicio alta tara din Uniunea Europeana nu mai exista situatia in care sunt acordate beneficii pentru scrierea de lucrari stiintifice in inchisoare. Este vorba si de o discriminare aici, deoarece cei care picteaza nu beneficiaza de nimic. Opera artistica (in inchisoare – n.r.) nu trebuie recompensata in niciun fel", a afirmat ea in interviul aparut luni in editia electronica a publicatiei citate. "Asadar, da, voi propune la 3 februarie guvernului sa elimine aceasta prevedere", a adaugat Raluca Pruna.

Este de asteptat ca Guvernul sa adopte propunerea, care va intra in vigoare a doua zi, noteaza WSJ, adaugand ca, ulterior, Parlamentul ar putea vota o noua lege prin care numarul zilelor reduse din pedeapsa pentru scrierea de carti stiintifice sa fie mai mic, iar verificarile cu privire la conformitatea lucrarilor sa fie mai stricte inainte de publicare.

Textul integral, pe stirileprotv.ro

Comentarii