Minor de şapte ani, în comă la Spitalul de Copii după ce ar fi fost spânzurat de părinţi

sâmbătă, 06 septembrie 2014, 01:54
2 MIN
 Minor de şapte ani, în comă la Spitalul de Copii după ce ar fi fost spânzurat de părinţi

Părinţii spun însă că micuţul s-ar fi strangulat singur, după ce s-a jucat cu o funie. Poliţia anchetează cazul.

În comă după ce ar fi fost bătut de părinţi. Un băiat de şapte ani din judeţul Neamţ a fost internat în stare gravă la Spitalul de Copii Iaşi prezentând mai multe leziuni la nivelul feţei. Copilul a fost găsit în comă, de rude, în curtea casei unde locuieşte.

Imediat au fost anunţate autorităţile, iar un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Neamţ a ajuns la faţa locului. Cadrele medicale l-au intubat şi resuscitat pe micuţ care a fost internat de urgenţă la spitalul din Roman. Acolo i s-au făcut investigaţii şi un computer tomograf cerebral, dar din cauza stării de sănătate precare, s-a decis transferul victimei la Iaşi.

Acum medicii fac tot posibilul pentru a salva viaţa băiatului, care e posibil să fi fost strâns cu o funie în jurul gâtului. „Pacientul este în stare gravă, în comă de gradul III, intubat şi internat în clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă, cu un prognostic re­zervat. În urma investigaţiilor, am putut observa că marca cervicală s-a intensificat, dând cadrelor medicale bănuiala că micuţul a fost strangulat“, a precizat dr. Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Pentru că au observat urme de violenţă, medicii au anunţat politiştii din Roman. Deşi au spus iniţial că nu ştiu ce s-a întâmplat, părinţii au declarat în cele din urmă că e posibil ca micuţul să se fi jucat cu o funie, care i-a ajuns în jurul gâtului, şi că totul ar fi fost accidental. Poliţiştii sunt însă suspicioşi şi iau în calcul mai multe variante privind agresiunea.

 

Comentarii