Mircea Lucescu: Ucraina a meritat victoria. Însă la primul lor gol a fost ofsaid şi al doilea a fost din aut

duminică, 03 septembrie 2017, 08:40
3 MIN
 Mircea Lucescu: Ucraina a meritat victoria. Însă la primul lor gol a fost ofsaid şi al doilea a fost din aut

Selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu, a declarat după meciul cu Ucraina, pierdut cu scorul de 0-2, în preliminariile Cupei Mondiale, că ucrainenii au meritat victoria, însă a subliniat şi că la primul gol a fost ofsaid şi al doileaa fost din aut.

"Consider că Ucraina are cel mai bun joc în această grupă. Trebuia să fim mai atenţi. Naţionala Ucrainei este formată în mare parte din jucători de la două echipe. Lotul nostru e format din jucători de la 10-15 cluburi. Aceasta a fost diferenţa. Reprezentativa Ucrainei a fost formată din fotbalişti care joacă în fiecare meci. La noi nu este aşa. Am pierdut meciul pentru că adversarii au fost mai rapizi şi am pierdut duelurile unu la unu. Ucraina a meritat victoria, însă la primul gol a fost ofsaid clar. Până la acel gol joclu era echilibrat. După 1-0 le-am lăsat adversarilor spaţii pentru contraatacuri, iar eu au profitat de acest lucru. Am primit gol din aut. După 2-0 nu era uşor să-i motivez pe jucători. Însă am avut şi un penalti neacordat, nu trebuie să ingorăm nici asta", a spus Lucescu, potrivit site-ului federaţiei turce. Mircea Lucescu l-a abordat pe arbitrul spaniol David Fernandez Borbalan la finalul meciului pentru a-i arăta pe telefonul mobil unde a greşit. "I-am arătat că era ofsaid la primul gol şi cât trecuse mingea de linia de margine la al doilea gol. Ar fi trebuit măcar să îşi ceară scuze. Şi trebuia să se acorde cartonaş roşu după ce lui Serdar i s-a spart nasul din cauza lui Besedin. Însă acestea sunt unele secvenţe din meci. Cu siguranţă Ucraina a meritat victoria", a afirmat tehnicianul.

Lucescu este de părere că echipa Turciei mai are şanse de calificare la Cupa Mondială. "Avem nevoie de timp. Turcia, în perioada în care obţinea rezultate foarte bune, avea câţiva jucători de la câteva cluburi care erau nucleul echipei. Am avut un joc mai static decât adversarii noştri. Mai avem şanse în grupă. Trebuie să câştigăm ultimele trei meciuri", a afirmat el. Reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, de selecţionata Ucrainei, într-un meci din grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. A fost partida de debut a lui Lucescu la conducerea selecţionatei Turciei. Golurile au fost marcate de Iarmolenko ’18, ’42.
 
Tot în grupa I, Finlanda a învins Islanda, scor 1-0, iar meciul Croaţia – Kosovo a fost suspendat din cauza ploii torenţiale. Ucraina este lider în clasamentul grupei I, cu 14 puncte. Turcia ocupă locul patru, cu 11 puncte. Pe poziţiile 2 şi 3 se află Croaţia şi Islanda, cu câte 13 puncte. Locul 5 este ocupat de Finlanda, cu patru puncte, iar pe ultima poziţie se află Kosovo, care are un punct. Echipa Turciei va juca în ultimele trei etape ale grupei I cu Croaţia (pe teren propriu, la 5 septembrie), cu Islanda (tot acasă, la 6 octombrie) şi cu Finlanda (în deplasare, la 9 octombrie).

    

 

Comentarii