Miron Mitrea va fi eliberat din închisoare, în urma deciziei magistraţilor Tribunalului Constanţa

joi, 19 mai 2016, 12:54
1 MIN
 Miron Mitrea va fi eliberat din închisoare, în urma deciziei magistraţilor Tribunalului Constanţa

Fostul ministru al Transporturilor va fi eliberat din Penitenciarul Poarta Albă în cursul zilei de joi, unde se află de un an şi două luni, în urma unei decizii definitive aparţinând magistraţilor de la Tribunalul Constanţa 

Judecătoria Medgidia a admis, pe 28 martie, cererile reunite privind liberarea condiţionată a lui Miron Mitrea şi a dispus punerea în libertate a acestuia din Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa.

Miron Mitrea a mai solicitat de două ori Judecătoriei Medgidia, în 10 februarie şi 29 februarie, eliberarea condiţionată, cererile sale fiind însă respinse de instanţă. El a contestat hotărârile la Tribunalul Constanţa, dar magistraţii au decis, în data de 17 martie, să le respingă, hotărând ca fostul ministru să rămână în închisoare.

Miron Mitrea a fost condamnat, definitiv, în februarie 2015, la doi ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită.

El a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă începând cu data de 13 februarie.

Condamnarea definitivă la doi ani de închisoare a lui Miron Mitrea a fost decisă după doi ani şi trei luni în care dosarul fostului senator s-a aflat pe masa judecătorilor şi după ce rechizitoriul procurorilor a trebuit refăcut.

Comentarii