Monica încearcă s-o copieze pe Simona

luni, 15 iunie 2015, 01:43
3 MIN
 Monica încearcă s-o copieze pe Simona

Niculescu a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, exact ca Simona Halep, acum doi ani, când şi-a început ascensiunea. Monica va juca astăzi finala de la Nottingham cu croata Ana Konjuh. Florin Mergea şi Rohan Bopanna au câştigat turneul de dublu de la Stuttgart

 
 
* Jucătoarea română Monica Niculescu s-a calificat în finala probei de simplu a turneului de la Nottingham, dispunând, după un meci de o oră şi jumătate, de prima favorită a turneului, poloneza Agnieszka Radwanska (13 WTA) cu scorul e 5-7, 6-4, 6-0. Poate unii amatori de tenis îşi amintesc că ascensiunea fulminantă a Simonei Halep a început acum doi ani la Roma, cu o senzaţională victorie asupra acestei jucătoare. Cealaltă semifinală, între americana Alison Riske (48) şi croata Ana Konjuh (87) s-a întrerupt ieri de două ori din cauza ploii, dar până la urmă s-a încheiat cu victoria jucătoarei croate cu 6-4, 6-3. Monica Niculescu a disputat ultima dată o finală a unui turneu WTA în 19 septembrie 2014, la Guangzhou, competiţie pe care a câştigat-o, după o finală contra franţuzoaicei Alizé Cornet (6-4, 6-0). Primul turneu WTA adjudecat de Monica a fost cel de la Florianopolis (Brazilia) în 2013, când a câştigat cu 6-2, 4-6, 6-4 ultimul act cu rusoaica Olga Pucikova.
Probabil, dacă vremea o va permite, finala turneului se va disputa mâine. Monica este înscrisă şi în turneul pe iarbă de la Birmingham în care trebuie să întâlnească în primul tur pe jucătoarea cehă Barbora Strycova. La acest turneu prima favorită este Simona Halep, care va intra direct în turul II în luptă, cu învingătoarea partidei dintre britanica Naomi Broady şi croata Ajla Tomljanovic. Irina Begu joacă în primul tur cu Daniela Hantuchova (Slovacia). Celălalt turneu feminin al săptămânii, s-a încheiat la s’Hertogenbosch şi a revenit italiencei Camila Giorgi, 7-5, 6-3 în finală cu elveţianca Belinda Bencic.
* Perechea româno-indiană Florin Mergea / Rohan Bopanna (favorită nr. 4) a câştigat turneul de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare de 574.965 de euro. Într-o semifinală foarte dificilă, românul şi indianul au trecut cu 6-3, 6-7, 10-7 de favoriţii numărul doi, polonezul Marcin Matkowski şi sârbul Nenad Zimonjic. Momemtul psihologic a fost în tie-break-ul setului secund, pierdut pe Florin şi Rohan cu 6-8 după ce au condus cu 6-4. Însă cei doi au revenit rapid şi s-au impus în supertiebreak. Finala s-a jucat cu echipa favorită numărul 3, Alexander Peya / Bruno Soares (Austria / Brazilia), calificată în ultimul act prin neprezentarea favoriţilor publicului, spaniolii Rafael Nadal şi Feliciano Lopez. Deşi au pierdut primul set printr-un break realizat în ultimul game, Florin şi Rohan au dominat setul secund şi supertiebreak-ul, ultimul câştigat la acelaşi scor ca şi cel din semifinală. Scor final, 5-7, 6-2, 10-7 în 71 de minute. A fost al doilea titlu de dublu pentru Mergea cu Bopanna (după cel de la Madrid din acest an), Florin mai deţinând trei succese cu trei parteneri diferiţi: Lukas Rosol (Cehia), Oliver Marach (Austria) şi Marin Draganja (Croaţia). Turneul de simplu de la Stuttgart a revenit lui Rafael Nadal, 7-6, 6-3 în finală cu sârbul Viktor Troicki (28 ATP). La s’Hertogenbosch a câştigat un jucător intrat din calificări, francezul Nicolas Mahut (92), învingător în finală cu 7-6, 6-1 asupra favoritului nr. 2, David Goffin (Belgia), cu 7-6, 6-1.
 
 

Comentarii