Multe şi mărunte: Aur european la tineret

sâmbătă, 15 iulie 2017, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Aur european la tineret
 
Atleta Elena Panţuroiu a câştigat,ieri, medalia de aur la triplusalt, la Campionatele Europene de tineret de la Bydgoszcz (Polonia). Cea mai bună săritură a atletei tricolore a măsurat 14,27 metri, cu care a obţinut medalia de aur, din a treia încercare. Pe podium au mai urcat Ana Peleteiro (Spania, 14,19 metri) şi Rouguy Diallo (Franţa, 13,99 metri). La Campionatele Europene Under 23 de la Bydgoszcz (Polonia), România este reprezentată de 28 de atleţi (20 de băieţi şi 8 fete). Competiţia se va încheia duminică.
 
 
 
Dinamo l-a împrumutat pe Albin
FC Dinamo a anunţat, ieri, că l-a împrumutat pe uruguayanul Juan Albin,fost component al formaţiei Petrolul Ploieşti, de la clubul mexican CD Veracruz. Juan Albin, în vârstă de 31 de ani, a făcut ieri dimineaţă vizita medicală şi va purta tricoul cu numărul 10 la Dinamo. Albin şi-a început cariera în Uruguay la Nacional (2003-2006) şi a mai evoluat în Spania pentru Getafe (2006-2011) şi Espanol (2011-2012), din nou la Nacional (2013), în România la Petrolul Ploieşti (2013-2014) şi, de la începutul anului 2015, la Veracruz (Mexic).
 
În prima urnă din turul săracilor
Naţionala de handbal masculin a României va face parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi, din 18 iulie, a grupelor din primul tur preliminar al Campionatului Mondial din 2019.  EHF a anunţat, ieri, componenţa urnelor valorice pentru tragerea la sorţi din 18 iulie, de la Viena, a grupelor din prima fază a calificărilor europene pentru CM2019. România a fost repartizată în prima urnă valorică, din cinci, alături de Bosnia, Lituania, Olanda, Portugalia şi Rusia. Meciurile din grupe se vor juca între 25 octombrie şi 14 ianuarie 2018, în sistemul tur-retur şi doar câştigătoarea fiecăreia din cele şase grupe se va califica în faza play-off (eliminatorie), cu partide programate între 8-10 iunie şi 12-14 iunie 2014. Ulterior, câştigătoarele din play-off vor obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2019, găzduit de Germania şi Danemarca. Germania şi Danemarca, în calitate de naţiuni gazdă, precum şi campioana mondială en-titre, Franţa, sunt calificate direct la turneul final al CM2019.
 
Echipe româneşti în FIBA Europe Cup
Echipele de baschet masculin CSM Oradea şi CSU Sibiu vor evolua în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup, iar vicecampioana Steaua CSM EximBank Bucureşti în al doilea tur al competiţiei.  CSM Oradea, medaliată cu bronz în 2017, va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor din primul tur, urmând a disputa manşa retur pe teren propriu. În turul I se va afla şi CSU Sibiu, care nu este cap de serie, numărul total al echipelor aflate la start fiind de 22. În turul II preliminar vor lua startul nouă echipe calificate direct în această fază, între care şi vicecampioana Steaua CSM EximBank Bucureşti, plus cele 11 învingătoare din turul I. Învingătoarele din turul secund se vor califica în grupele FIBA Europe Cup, unde vor ajunge şi 22 de echipe eliminate din preliminariile Basketball Champions League. Meciurile din turul I al FIBA Europe Cup se vor juca în 20 şi 27 septembrie, iar cele din turul II în 4 şi 11 octombrie. Tragerea la sorţi se va desfăşura la München, dar data nu a fost încă anunţată de FIBA Europe.
 
Wild card pentru poloiştii stelişti
Campioana en-titre a României la polo, Steaua Bucureşti, a fost acceptată direct în grupele Ligii Campionilor, primind un wild-card din partea forului european de profil (LEN). Liga Campionilor a fost extinsă de la 12 la 16 echipe, iar opt dintre acestea vor lupta pentru trofeu în cadrul Turneului Final. Steaua Bucureşti a primit wild-card pentru grupele competiţiei, alături de echipele Hannover (Germania), AZC Alphen (Olanda) şi Dinamo Moscova.  Meciurile din turul I al Ligii Campionilor vor avea loc în 15-17 septembrie, cele din turul II, în 29 septembrie-1 octombrie, urmate de turul III (14-18 octombrie). Faza grupelor se va derula între 25 octombrie-9 mai, pentru ca Turneul Final 8 să aibă loc la Genova, între 7-9 iunie 2018.
 
Lochte revine în bazin
Înotătorul american Ryan Lochte, sextuplu campion olimpic care era suspendat din septembrie 2016, participă în aceste zile la prima sa competiţie oficială de după sancţiunea primită în urma scandalului falsului jaf de la Rio de Janeiro. Lochte va concura în proba de 100 metri liber la Los Angeles Invitational, competiţie de nivel regional. Sâmbătă, el va concura la 50 m liber şi la 200 m mixt. Ryan Lochte, în vârstă de 32 de ani, a fost suspendat în septembrie pentru zece luni de Comitetul Olimpic American şi de federaţia americană ca urmare a scandalului falsului jaf de la Jocurile Olimpice de la Rio. Lochte şi James Feigen au declarat că ei şi alţi doi colegi americani, Gunnar Bentz şi Jack Conger, au fost jefuiţi, la 14 august 2016, la Rio de Janeiro, de bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în poliţişti, în timp ce se întorceau cu un taxi în Satul Olimpic, după o petrecere. Însă ancheta în acest caz a scos la iveală că nu a existat niciun jaf armat, cei patru vandalizând o benzinărie şi fiind obligaţi să plătească pagubele produse.
 
Ceballos va juca la Real
Clubul Real Madrid a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile internaţionalului spaniol de tineret Dani Ceballos, acesta semnând un contract valabil şase ani. Ceballlos vine la Real Madrid de la Betis Sevilla, grupare la care era legitimat din 2011, din perioada junioratului. Dani Ceballos va fi prezentat oficial în 20 iulie, la stadionul Santiago Bernabeu. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani a fost desemnat în această vară cel mai bun jucător de la Campionatul European de tineret, deşi ibericii au fost învinşi, în finală, cu scorul de 1-0, de echipa naţională a Germaniei.
 
 
Monaco nu-l dă pe Mendy
AS Monaco a respins, joi seară, o ofertă de 45 de milioane de euro făcută de clubul Manchester City pentru fundaşul Benjamin Mendy, internaţional francez în vârstă de 22 de ani. Potrivit sursei citate, Mendy este dorit de tehnicianul Josep Guardiola, asfel că gruparea engleză va insista pentru a-l achiziţiona. Manchester City are în această vară un buget de 300 de milioane de euro pentru achiziţii. Mendy este legitimat la AS Monaco din iunie 2016.
 
…………..
 
 

    

Comentarii