Multe şi mărunte: Halep, învinsă de Kasatkina

miercuri, 20 septembrie 2017, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Halep, învinsă de Kasatkina

 

O minge câştigătoare, trimisă printre picioare, din poziţie cu spatele la teren, reuşită de rusoaica Daria Kasatkina în meciul cu italianca Roberta Vinci, din cadrul turneului de la Toronto, a fost desemnată de fani lovitura lunii august. Kasatkina a primit 55 la sută dintre voturile exprimate pe site-ul WTA. Pe locul al doilea s-a aflat Simona Halep, cu 25 la sută din voturi. Ea a fost nominalizată pentru o lovitură executată în meciul cu americanca Taylor Townsend, din manşa a doua a turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. WTA le-a mai ales pentru acest sondaj pe poloneza Agnieszka Radwanska (10 la sută), pe sportiva cehă Lucie Safarova (6%) şi pe americanca Madison Keys (4%).

Unde se va juca finala Cupei Davis?

Finala Cupei Davis, care va opune echipele Franţei şi Belgiei, se va desfăşura pe hard la Villeneuve d'Ascq, între 24 şi 26 noiembrie, pe Stadionul Pierre-Mauroy, pe care evoluează echipa de fotbal Lille. ''După ce au fost studiate mai multe posibilităţi, în special disputarea meciului pe U Arena din Nanterre, alegerea finală a fost stadionul Pierre-Mauroy a cărui suprafaţă este foarte bine cunoscută de Les Bleus şi de echipa tehnică a FFT'', se arată într-un comunicat al Federaţiei. Federaţia franceză a reuşit să obţină mutarea meciului de rugbi Franţa – Japonia, care era păvăzut pe aceaşi arenă. Stadionul Pierre-Mauroy este o arenă multifuncţională, care poate fi configurată pentru mai multe sporturi. Pentru fotbal, stadionul poate găzdui 50.000 de spectatori. Pentru tenis, într-o configuraţie cu acoperişul tras, arena are 27.000 de locuri. Stade Pierre-Mauroy deţine recordul de asistenţă la un meci oficial de tenis, din 2014, când 27.448 de spectatori au asistat cum elveţienii Roger Federer şi Stan Wawrinka câştigă prima dată Salatiera de Argint în faţa gazdelor franceze. Franţa a câştigat ultima dată Cupa Davis în 2001, iar Belgia a jucat de două ori finala competiţiei, în 1904 şi 2015, pierzând de fiecare dată.

Una caldă, una rece cu Dembélé

FC Barcelona va economisi 10 milioane de euro după ce jucătorul Ousmane Dembélé a suferit o ruptură de tendon şi va fi indisponibil cel puţin trei luni. Una dintre clauzele din contractul de transfer de la Borussia Dortmund prevedea ca FC Barcelona să achite în plus 10 milioane de euro dacă Dembélé juca peste 50 de meciuri în acest sezon. Însă accidentarea suferită va face imposibilă atingerea acestui număr de partide. Catalanii l-au transferat în august pe Dembele de la Dortmund pentru 105 milioane de euro şi bonusuri care ar fi putut ajunge la o sumă suplimentară de 40 de miloane de euro. Francezul s-a accidentat în minutul 29 al partidei de sâmbătă, câştigată cu scorul de 2-1 de FC Barcelona, în deplasare, cu Getafe. Fotbalistul a suferit o ruptură la tendonul bicepsului femural de la coapsa stângă şi a fost operat cu succes la Helsinki

I-au făcut cu ochiul lui Griezmann

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a încercat să-l transfere pe atacantul francez Antoine Griezmann, de la rivala Atletico Madrid, după plecarea brazilianului Neymar la Paris Saint-Germain, pentru 222 milioane euro, dezvăluie presa iberică.  Potrivit postului de radio Onda Cero, preşedintele lui FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a făcut o ofertă de 140 milioane euro omologilor de la Atletico, în schimbul internaţionalului francez, însă madrilenii au refuzat să renunţe la golgeterul lor, care are în contract o clauză de reziliere în valoare de 200 milioane euro.  Onda Cero adaugă că transferul lui Griezmann ar fi fost pe placul argentinianului Leo Messi, marea vedetă a Barcelonei. Antoine Griezmann nu a fost singurul jucător de la Atletico Madrid vizat de FC Barcelona. înaintea francezului, responsabilii grupării de pe Camp Nou au încercat să-l transfere pe Saul Niguez, pentru care ar fi fost dispuşi să plătească 80 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului acestuia cu madrilenii, pe care oficialii lui Atletico au mărit-o, însă, cu puţin timp înainte la 150 milioane euro.

 

Rio Ferdinand se face boxer

Fostul fotbalist Rio Ferdinand şi-a anunţat într-o conferinţă de presă intenţia sa de a deveni pugilist profesionist, la vârsta de 38 de ani. Fostul fundaş are 81 de selecţii la naţionala Angliei şi peste 300 de meciuri jucate pentru Manchester United. El s-a retras din cariera de fotbalist în 2015. Rio Ferdinand este un înfocat fan al boxului. Englezul a petrecut foarte mult timp în sală, mai ales după decesul soţiei lui, survenit în 2016, din cauza unui cancer la sân. Ferdinand nu este primul fotbalist care optează pentur o carieră în box. Curtis Woodhouse, fost atacant la Sheffield Wednesday, a devenit campion al Marii Britanii în 2012, la categoria semiuşoară. Pentru a putea lupta, Ferdinand are nevoie de o licenţă de boxer profesionist.

Nu e OK în Japonia!

Japonia este în urmă cu pregătirile pentru găzduirea Cupei Mondiale de rugby din 2019, a declarat luni directorul turneului, Alan Gilpin.  Acesta şi-a exprimat îngrijorarea după ce a vizitat pentru a treia oară localităţile care vor găzdui meciurile Mondialului de peste doi ani şi bazele de antrenament ce vor fi puse la dispoziţia naţionalelor participante.  ''Sunt zone unde comitetele de organizare nu au făcut progrese aşa cum ne-am fi aşteptat până la acest moment. Dorim să le reamintim celor din aceste comitete că nu avem timp de pierdut, mai sunt doar doi ani până la cel mai mare eveniment rugbystic internaţional'', a spus Gilpin.  El a menţionat că organizatorii au recunoscut că trebuie să accelereze procesul de selectare a bazelor de antrenament.
 

 

 

Comentarii