Multe şi mărunte: L-a pus jos şi a pierdut

luni, 11 septembrie 2017, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: L-a pus jos şi a pierdut
 
Pugilistul Ronald Gavril a fost învins la puncte, sâmbătă, la Las Vegas, de americanul David Benavidez, într-un meci pentru centura WBC la categoria supermijlocie. Doi arbitri l-au văzut învingător pe american, iar unul pe român: 116-111, 111-116, 117-111. Gavril l-a trimis la podea pe adversarul său în runda a 12-a, ultima, dar nu decisiv, astfel că Benavidez s-a ridicat şi a continuat lupta, câştigând la puncte şi devenind cel mai tânăr campion mondial la box profesionist, la 20 de ani. David Benavidez avea înaintea acestui meci 18 victorii, dintre care 17 KO, şi nicio înfrângere, în timp ce Ronald Gavril (31 de ani) avea tot 18 succese, din care 14 KO, dar şi un meci pierdut. Centura WBC la supermijlocie, a devenit vacantă după ce deţinătorul ei, Badou Jack, a trecut la o altă categorie.
 
CE de lupte, la Bucureşti
Ediţia 2019 a Campionatelor Europene de lupte va avea loc la Bucureşti, a anunţat, ieri preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu. “ Astăzi am primit hârtia oficială din partea UWW pentru organizarea Campionatului European de Seniori din 2019 la Bucureşti. Toate aceste performanţe deosebite şi realizări manageriale nu erau posibile dacă nu lucram în echipă, faptul ca toată suflarea luptelor româneşti a înţeles acest lucru, a făcut ca FRL sa fie o instituţie respectată şi performantă”. a afirmat Pîrcălabu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a FR Lupte. Competiţia europeană se va desfăşura între 5 şi 10 martie 2019.
 
Medalii româneşti la Szombathely
Patru medalii au câştigat gimnaştii români participanţi la etapa de Cupă Mondială Challenge de la Szombathely (Ungaria), care s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică. Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu au obţinut câte o medalie de aur şi una de argint. Sâmbătă, în prima zi a finalelor competiţiei, Marian Drăgulescu a obţinut medalia de argint la sol (nota 14,200), în timp ce Laura Jurcă a fost pe locul 6 la paralele (12,833), iar Cristian Băţagă pe aceeaşi poziţie la inele (13,333). Duminică, în a doua zi a finalelor, Cătălina Ponor a obţinut medalia de argint la sol (13,566) şi pe cea de aur la bârnă (13,933), iar Marian Drăgulescu pe cea de aur la sărituri (14,783). De asemenea, Vlad Cotuna s-a clasat pe locul 4 la paralele (14,400), Maria Holbură pe aceeaşi poziţie la bârnă (12,266), iar Cristian Băţagă pe locul 5 la sărituri. În total, cei 7 gimnaşti români prezenţi la Szombathely au evoluat în nouă finale.
 
Romaşcancele au trecut primul hop
Echipa de handbal feminin CSM Roman s-a calificat sâmbătă, pe teren propriu, în turul II al Cupei EHF, după ce a eliminat formaţia bosniacă HZRK Grude, în primul tur al competiţiei. Cele două echipe au căzut de acord pentru a disputa ambele manşe din turul I la Roman. în prima partidă, CSM Roman s-a impus, vineri, cu scorul de 40-15 (20-8), iar sâmbătă a câştigat cu scorul de 42-19 (26-4). Roman s-a calificat în turul II al Cupei EHF, fază în care se va  confrunta cu formaţia ungară DKKA Dunajvaros, în 14-15 şi 21-22 octombrie. În aceeaşi fază vor intra în competiţie alte două echipe româneşti: HC Zalău, care va întâlni câştigătoarea din turul I dintre Ankara BSK (Turcia) şi OFN Ionias (Grecia), respectiv Dunărea Brăila, care va juca în compania echipei Byasen (Norvegia). SCM Craiova este calificată direct în turul III şi îşi va cunoaşte adversara la tragerea la sorţi din 24 octombrie.
 
Greu fără Ronaldo
Real Madrid, fără Cristiano Ronaldo suspendat, a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, cu formaţia Levante, în etapa a treia a campionatului spaniol. Atacantul gazdelor Karim Benzema a părăsit terenul în minutul 28, după ce a suferit o accidentare la coapsa dreaptă. Din minutul 89, campioana Europei a jucat fără Marcelo, eliminat. Levante a deschis scorul în minutul 12, prin Ivi Lopez, iar Real a egalat în minutul 36, prin Lucas Vasquez. Real Madrid este la al doilea rezultat de egalitate consecutiv în campionat, după 2-2, cu Valencia, tot pe teren propriu.
 
Dubla lui Keşeru
Formaţia Ludogoreţ Razgrad a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa Slavia Sofia, într-un meci din etapa a opta a campionatului Bulgariei, în care Claudiu Keşeru a marcat două goluri. Keşeru a înscris în minutele 4 şi 20, al doilea gol din penalti. Au mai marcat Misidjan şi Juninho. Claudiu Keşeru a jucat până în minutul 71, când a fost înlocuit cu Juninho. Celălalt român de la Ludogoreţ, Cosmin Moţi, a fost rezervă. Ludogoreţ ocupă locul doi în clasament, cu 18 puncte, cu unul mai puţin decât liderul ŢSKA Sofia.
 
Frau Bibiana face istorie
Bibiana Steinhaus a intrat în istoria Bundesligii, duminică, ea devenind prima femeie care a arbitrat un meci de prim eşalon, partida Hertha Berlin – Werder Bremen, scor 1-1, din etapa a treia a campionatului Germaniei. În plus, Steinhaus este prima femeie arbitru central într-un campionat important din Europa. Golurile au fost marcate de Leckie  pentru gazde şi Delaney pentru oaspeţi. Steinhaus a arbitrat zece ani în liga a doua şi a condus la centru mai multe meciuri importante de fotbal feminin. Poliţista în vârstă de 38 de ani face parte din acest sezon din corpul de arbitri pentru Bundesliga.
 
 
 
Antal, marcator în Cupa Lituaniei
Formaţia Zalgiris Vilnius s-a calificat, sâmbătă, în finala Cupei Lituaniei, trecând în semifinale, la Marijampole, de echipa Suduva, scor 6-4 după loviturile de departajare. Golul de 2-1 a fost marcat de Liviu Antal. La finalul prelungirilor, scorul era 2-2. Antal a înscris în minutul 94. Primul gol al echipei Zalgiris a fost marcat de Vaitkunas, în minutul 90^3, iar pentru Suduva au înscris Chvedukas ’14 şi Jankauskas ‘120^1. De la FK Suduva a fost eliminat Janusaukas, în minutul 45. La loviturile de departajare, Zalgiris s-a impus cu 4-2.

               

 

 

Comentarii