Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Merci, Feussi!

N-au marcat, au câştigat

GALERIE
feussi-patrice-site
  • feussi-patrice-site
- +

 Concordia Chiajna – CSM Poli Iaşi 0-1 (0-1), în etapa a III-a a Ligii I de fotbal.  CSM a profitat din plin de evoluţia extrem de palidă a gazdelor şi a câştigat un meci în care nu a tras pe poartă, partida fiind decisă de un autogol

 
 
Concordia: Bălgrădean – Feussi, Tipuric, Zeba, Bucurică - Costin (’60 - Kortzorg) - Grădinaru (’59 - Deaconu), Gheorghe, Cristescu, Răducanu (’75 - Batin) – Pena. Antrenor: Vasile  Miriuţă.
 CSM: Kelava – Tiago, Frăsinescu, Cioinac, Sin – Qaka, Chelaru – Platini (’89 - Bădic), Pedro (’80 - Moisi), Kizito (’60 - Spătaru) – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
Cartonaşe galbene: Costin (’42), Tipuric (‘45^1), Feussi (’81) – Cristea (’21), Sin (’25).
Arbitri: Ionuţ Coza; Daniel Mitruţi, Bogdan Gheorghe.
 
0-1, min. 26: Tiago a centrat de pe dreapta, iar Feussi a respins defectuos, în proprie poartă.
 
Prima repriză a confirmat că nu degeaba Concordia şi Iaşul au lăsat impresii modeste în primele runde. Ambele echipe s-au chinuit pentru a-şi crea ocazii de gol, nereuşind mare lucru. Gazdele au fost cele care au ajuns în situaţii ceva mai clare de finalizare, însă Răducanu (min. 24 şi, mai ales, min. 41) a avut execuţii slabe. Chiar dacă nu şi-a creat nicio oportunitate de a marca, Iaşul a translat pe tabelă claritatea ceva mai mare avută în câmp ca urmare a autogolului semnat de Feussi.
Odihna nu a adus modificări esenţiale în privinţa evoluţiei celor două formaţii. Concordia a rulat tot fără busolă, fără prospeţime, permiţând astfel oaspeţilor să pară a ţine frâiele partidei, Frăsinescu (’46) şi Spătaru (’64) încercând să înscrie. Între cele două faze ilfovenii au marcat prin Pena, reuşita fiind anulată pe motiv de ofsaid. După ce Cristescu a luftat din poziţie bună (’71), finalul a adus situaţii ceva mai clare de gol, însă Pena (’83), Cristea (’85, ’90) şi Feussi (’88) nu au mişcat tabela. Iaşul a câştigat astfel un meci în care nu a tras niciun şut pe poartă (!) şi a atins ţinta stabilită pentru primele trei runde, patru puncte.
 
 
Gol anulat discutabil gazdelor
^ Meciul a început cu o întârziere de cinci minute din cauza unor probleme ale instalaţiei de iluminat nocturn. ^ Deşi a fost anunţat titular la oaspeţi, Bosoi a stat pe banca de rezerve, în primul “11” intrând Tiago. Rezerve neutilizate la oaspeţi au mai fost Koşelev, Moldovan şi Panţîru. ^În minutul 59, Pena a înscris cu o lovitură de cap, după o centrare din lovitură liberă, trimisă de pe stânga de Deaconu. Reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Decizia a fost contestată vehement, la final, de gazde, care au considerat că Pedro era pe linie cu atacantul Concordiei în momentul execuţiei. Reluările TV au dat impresia că gazdele au avut dreptate să fie nemulţumite. ^ Frăsinescu a fost fair-play la final, recunoscând că “am câştigat pe un fond de joc nereuşit”, cel mai bun jucător de pe teren spunând că pragmatismul a fost cheia victoriei. Cristea a spus că “este cel mai greu sezon din cariera mea. Există multă presiune, sunt mulţi jucători noi”. ^ Unul dintre jucătorii care au contribuit la câştigarea play-out-ului în sezonul trecutde către CSM Poli, Vasile Gheorghe, a fost titular la gazde. Celălalt jucător ieşean trecut în vară la Concordia, Alessandro Caparco, nu a fost cooptat ieri în lotul de 18 al gazdelor. ^ Vasile Miriuţă a fost la primul meci acasă pe banca tehnică a Concordiei. Tehnicianul a venit la Chiajna înaintea etapei trecute, în prima rundă, când a cedat cu 0-1 pe teren propriu în faţa ACS Poli Timişoara, echipa ilfoveană fiind pregătită de Dan Alexa. ^ Puzderie de nume celebre pe teren: Platini - titular la oaspeţi, Ronaldo (prenumele lui Decoanu) şi Romario (Kortzorg). ^ La meci au fost prezenţi, printre alţii, fostul preşedinte al CSM, Florin Prunea şi oficiali ai FCSB, conducătorul Mihai Stoica şi antrenorul Nicolae Dică. “Mă bucur pentru Iaşi. Dacă nu-şi îmbunătăţesc însă jocul, vor avea probleme de retrogradare. Sunt încă 4-5 echipe care se vor lupta pentru retrogradare” a spus Prunea după meci ^ Primul meci al etapei: FC Botoşani – Sepsi Sfântu Gheorghe 5-1 (2-0). Miron (‘1), Buş (’15, ’59), Roman (’69), L.Fülöp (’90) / Petre (’89). În min. 47, de la echipa oaspete a fost eliminat Astafei.
 
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Vasile Miriuţă: “Înfrângere nemeritată, păcat că am pierdut. Nu am jucat bine în prima repriză, însă într-a doua ne-am creat două-trei ocazii clare. În plus, am avut un gol valabil, anulat după o fază simplă. I-am spus şi arbitrilor că nu aveau voie să greşească la o asemenea fază. Ne-am mai dat şi autogol, Iaşul nu a avut niciun şut pe poartă şi a câştigat! Sunt foarte supărat! Vor mai veni doi-trei jucători, avem nevoie de întăriri”.
Flavius Stoican: “N-a fost un meci strălucit. Ambele echipe au încercat să obţină maximum. Am câştigat noi, ca urmare a dăruirii. Asta este, sunt meciuri pe care le câştigi prin muncă, atitudine, agresivitate. Rămân însă realist, indiferent de adversar vreau să jucăm fotbal. Nu contează cine dă gol, important e să câştigi. Cu Mediaşul am jucat mai bine, însă nu am câştigat. Urmează trei meciuri de foc, trebuie să fim concentraţi în continuare”.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri