Napoli a luat-o pe arătură

miercuri, 25 mai 2016, 01:43
6 MIN
 Napoli a luat-o pe arătură

Antrenorul CSMS a avut mai multe ieşiri nervoase la conferinţa de presă organizată ieri. Peşedintele Prunea a încercat să detensioneze atmosfera, scoţând aseară echipa la cină la un restaurant

 
 
CSMS Iaşi a intrat aseară, după antrenament, în cantonamentul dinaintea partidei cu FC Botoşani, din penultima etapă a play-out-ului Ligii I de fotbal, care se va disputa joi, de la ora 18:00. Înaintea şedinţei de pregătire, clubul a organizat o conferinţă de presă, la care au participat antrenorul Nicolo Napoli şi, premieră în acest an, doi jucători, Narcis Bădic şi Andrei Enescu. Decizia tehnicianului de a trimite la conferinţă doi dintre fotbaliştii pe care nu-i agrează deloc a fost primită cu zâmbete ironice de mulţi jucători, care au confirmat că italianul a scăpat hăţurile vestiarului.
Deşi a fost contrat puternic,la partida de la Craiova, disputată duminică, de Bădic şi Cristea, după ce Mihalache l-a înfruntat în vestiar, şi este contestat de mai mulţi fotbalişti, Napoli a negat acest lucru. Italianul s-a referit puţin la meciul cu Botoşani, despre care a făcut aceleaşi referiri pe care le face înaintea oricărei partide. “E un meci foarte important. Întâlnim o echipă foarte bună, însă noi vrem să câştigăm. Vom juca la victorie, la fiecare meci jucăm la victorie, am încredere în băieţi”, a spus italianul  preferând apoi să iasă la atac. “Nicolo Napoli nu a pierdut vestiarul! Sunt multe lucruri care nu-s cum trebuie. Aşa e în România. Presa de aici se bucură când echipa pierde! La victorie, e echipa bună, la înfrângere – antrenorul e vinovat”. Întrebat dacă a citit presa şi după victorii, Napoli a spus că nu citeşte ziarele! “ De ce l-aţi întrebat pe Bădic dacă era accidentat la Craiova?. Trebuia să mă întrebaţi pe mine! De la Cristea mă aşteptam la mai mult. L-am schimbat la Craiova, pentru că era obosit. Nu l-am schimbat des. Voi spune mai multe la finalul campionatului. Am contract până pe 30 iunie, vedem ce vom face în viitor. Am spus săptămâna trecută că vreau să plec? Nu am spus în conferinţă. Poate vreau să rămân. Sau poate clubul nu-mi face ofertă de prelungire a contractului”, a spus tehnicianul CSMS, care n-a avut replică atunci când i s-a amintit că atacantul are cele mai bune cifre din echipă (şase  goluri, tri pase decisive, două penaltiuri obţinute) şi nici când i s-a replicat că Andrei Cristea a fost înlocuit în trei din ultimele patru meciuri, sau când a fost întrebat dacă el era cel mai obosit om din echipă. La final şeful băncii tehnice ieşene, a pufnit ironic, când i s-a urat “Succes joi!”.
Cei doi jucători, în schimb, s-au concentrat pe derbiul Moldovei. “Suntem dezamăgiţi, frustraţi după ce am coborât de pe primul loc, pe care am stat atâta timp. Avem însă forţa să ne redresăm. Trebuie să ştergem ultimele două meciuri. Dacă vom reuşi să ne concentrăm joi, vom câştiga, chiar dacă Botoşaniul e în formă. Trebuie să câştigăm ambele partide rămase” a spus Enescu. Bădic a apreciat meciul cu Botoşani ca fiind “un meci cât un sezon”. “Atmosfera este puţin tensionată în vestiar. Sperăm însă să ne revenim şi să nu ratăm locul VII. Nu ştiu de ce, dar avem probleme la meciurile de acasă. Sper să fie altfel cu Botoşaniul şi, cu ajutorul publicului, să batem. Cred în continuare că noi avem cele mai mari şanse de a ne califica în Europa League” a adăugat fotbalistul de bandă stângă.
După ce jucătorii s-au plâns de atmosfera existentă, preşedintele clubului, Florin Prunea, care a ajuns încă de luni în Iaşi, a purtat mai multe discuţii cu fotbaliştii. Aseară, şeful executivului ieşean a decis ca echipa să ia cina la un restaurant din Iaşi. “Am vorbit cu jucătorii. Le-am explicat că singurii care pot pierde ceva în acest final de sezon sunt ei. Şi bani şi performanţe sportive. Le-am cerut să uite tot şi să se mobilizeze la maximum în aceste două meciuri rămase de disputat. Chiar dacă nu-i avem pe Voicu (suspendat), Böle şi Ciucă, putem bate Botoşaniul şi atinge obiectivul” a spus fostul internaţional. Intrarea la meciul CSMS – FC Botoşani va fi liberă. (Ovidiu MINEA)
 
 
 
Golubovic pleacă la Steaua
 
Patronul FC Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a anunţat că Bojan Golubovic va juca în sezonul viitor la echipa bucureşteană. Sârbul va fi remunerat cu 8 000 de euro lunar, cu 3 000 de euro mai mult decât la CSMS. “Lucrurile sunt ca şi aranjate, însă acum mă concentrez doar la cele două meciuri pe care le am la Iaşi. Vreau să ne atingem obiectivul” a confirmat mutarea atacantul CSMS.
 
Concordia s-a scos
 
Primul meci al etapei a XIII-a: Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna  0-1 (0-1). Odibe (’16). Milevski (C) a ratat un penalty în min. 53.
Celelalte meciuri ale etapei: FC Voluntari – Poli Timişoara (astăzi, 18:00), CSMS Iaşi – FC Botoşani (mâine, 18:00), CFR Cluj – CSU Craiova (mâine, ora 20:30).
 
 

Clasament play-out

7. Craiova      12        6          2          4          17-13 36

8. CSMS        12        4          4          4          13-12 35

9. Boto[ani    12        6          3          3          24-18 34

10. Chiajna    13        7          4          2          18-12 34

11. CFR         12        5          4          3          21-9   33

12. Voluntari  12        3          1          8          13-19 25

13. Timi[        12        1          4          7          12-28 20

14. Petrolul    13        4          2          7          9-16   15

 

 
 
 
 
 
 

 

Comentarii