Napoli – out, Isăilă – in!

luni, 03 octombrie 2016, 01:43
3 MIN

 

Italianul îşi va lua astăzi rămas bun de la fotbaliştii  ieşeni. Fostul secund al naţionalei  va prelua echipa din Copou, urmând a avea cinci asistenţi, doi aduşi de el, plus cei trei existenţi. Deşi rezilierea contractului lui Napoli este anevoioasă, CSM Politehnica este decis să meargă pe noul drum
 
 
Ruşinosul eşec suferit vineri de CSM Politehnica Iaşi în partida cu ACS Poli Timişoara a dus la schimbarea antrenorului. Astăzi, Nicolo Napoli îşi va lua rămas bun de la echipă, locul italianului urmând a fi luat de Daniel Isăilă. De fapt, este o concretizare a rocadei care fusese gândită încă de pe finalul lunii trecute, rocadă care a fost amânată ca urmare a victoriei obţinute de CSM în partida cu Pandurii Târgu Jiu. Mutarea nu a fost lină, firul evenimentelor ultimelor zile fiind următorul.
Imediat după înfrângerea cu bănăţenii, preşedintele CSM, Florin Prunea, care nu a mai venit la conferinţa de presă, premieră în acest sezon, s-a decis să-l schimbe pe Napoli. Şeful executivului ieşean, care are mână liberă în a conduce clubul, i-a contactat pe Daniel Isăilă şi Liviu Ciobotariu, stabilind întrevederi cu ei pentru a doua zi. Sâmbătă, Prunea a discutat cu Isăilă şi a bătut din nou palma cu acesta. Condiţiile stabilite au fost aceleaşi ca la precedenta negociere: 7 000 de euro salariu lunar, cu 2 000 de euro mai mult decât lua Isăilă la selecţionata tricoloră şi cooptarea în stafful tehnic a doi “secunzi”, Cezar Zamfir şi Nicolae Constantin.
Bătând palma cu tehnicianul care a mai condus Astra, Prunea nu s-a mai întâlnit cu Liviu Ciobotariu, care, în aceste condiţii, a deschis negocieri cu o echipă din ţările arabe.
Reîntors la Iaşi, preşedintele mai avea de rezolvat o problemă pentru a instala noul antrenor, rezilierea acordului cu Nicolo Napoli. Sâmbătă noapte italianul a refuzat însă oferta Iaşului, plata tuturor drepturilor financiare la zi, adică salariile pentru lunile iulie, august şi septembrie, plus prima de victorie cu Pandurii. Italianul a cerut şi achitarea retribuţiilor până la finalul contractului (6 700 de euro pe lună), care expiră pe 30 iunie 2017 şi a doua rată din prima de reinstalare pentru acest sezon, 20 000 de euro, care trebuia plătită din tranşa a doua a drepturilor de televizare pentru acest sezon.
Discuţiile pentru ruperea amiabilă a înţelegeriii au continuat şi ieri, fără a se ajunge la un acord. Bazându-se pe faptul că în contract există o clauză care permite clubului să renunţe la antrenor, CSM este sigur că astăzi va rupe înţelegerea cu Napoli. Acest lucru se va face fie prin acordul părţilor, fie prin destituire, ultima variantă, devenită improbabilă după ce italianul s-a consultat cu avocaţii săi, urmând a duce la procese..
Foarte probabil, Napoli îşi va lua rămas bun de la echipă la antrenamentul din această după amiază, care va fi condus de secunzii Adrian Kereszy, Benone Dohot şi Cezar Honceriu, toţi urmând a rămâne la echipă, iar Isăilă va intra în pâine de mâine, împreună cu asistenţii săi, după ce va parafa contractul.
Noul antrenor al Iaşului este crescut la şcoala lui Răzvan Lucescu, pe care l-a secondat la FC Braşov. Fără să exagereze, pune accent pe lucrul tactic şi pe studierea adversarului, adaptând jocul în funcţie de acesta. Vârful carierei sale de tehnician, care a cuprins mai multe promovări şi retrogradări de funcţie la FC Braşov şi mandate nereuşite la Sportul şi Târgu Mureş, a fost câştigarea Cupei şi a Supercupei României cu Astra, în 2014, an în care giurgiuvenii au terminat campionatul pe locul IV. Isăilă a devenit liber de contract după ce a renunţat să mai lucreze la naţională, odată cu venirea selecţionerului actual, Christoph Daum. (Ovidiu MINEA)
 
 
Daniel Ionuţ Isăilă
* născut pe 29 iunie 1972 la Braşov
* a jucat fundaş central la Tractorul Braşov (1992-1997), FC Braşov (1997-2000; 2001-2006) şi Rapid (2000-2001).
* A antrenat pe FC Săcele (2006-2007), FC Braşov (2007-2011, mai mult “secund”), Sportul Studenţesc (2011-2012), FCM Târgu Mureş (2012-2013), Astra (2013-2014) şi naţionala, din postura de “secund”. (2014-2016).
 
 

Comentarii