Nichita, cu fiica la instanță. Speră să scape de stenogramele din dosarul cu amanta

joi, 07 aprilie 2016, 01:59
2 MIN
 Nichita, cu fiica la instanță. Speră să scape de stenogramele din dosarul cu amanta

Fostul edil a invocat decizia Curţii Constituţionale şi vrea ca niciuna dintre interceptările din dosarul privind spionarea amantei să nu fie luate în calcul.

Primarul-suspendat al municipiului Iaşi a fost prezent ieri la Curtea de Apel Iaşi, acolo unde judecătorii au solu­ţionat două cereri de-ale sale din dosarul în care este acuzat că ar fi spionat-o pe Adina Samson, folosindu-se de Poliţia Locală. Gheorghe Nichita a venit la instanţă alături de fiica sa, notarul public Ilinca Nichita, în jurul orei 10,30.

Cea mai importantă cerere judecată ieri de magistraţii Curţii de Apel Iaşi a fost cea prin care Nichita invocă decizia de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale, referitoare la interceptările realizate de Serviciul Român de Informaţii. Astfel, primarul-suspendat a cerut înlăturarea acestor interceptări de la dosar.

Pentru ca procurorii să poată analiza solicitările depuse la instanţă de apărătorii lui Nichita, Curtea de Apel Iaşi a decis ieri să amâne luarea unei decizii până pe 22 aprilie. În momentul de faţă, dosarul se află în procedură de cameră preliminară. Prima instanţă, Tribunalul, a respins excepţiile de nelegalitate pri­vind actul de acuzare invocate de Nichita, iar ieri a început judecarea contestaţiei împotriva respectivei soluţii.

Tot ieri, Curtea de Apel a respins o altă contestaţie a lui Nichita, prin care acesta a cerut revocarea controlului judiciar impus în dosarul spionării amantei. Nichita este arestat la domiciliu în dosarul în care este acuzat de luare de mită de la omul de afaceri Tiberiu Ur­dăreanu.

Comentarii