Nici nu ştiţi ce pierdeţi!

joi, 05 martie 2015, 18:19
3 MIN
 Nici nu ştiţi ce pierdeţi!

* Rubrica asta are cam 13 ani – dacă treaba merge bine, în 2016 primeşte şi buletin, cum s-ar zice. Scormonind prin vechi fişiere îngălbenite şi prăfuite de pe hard disk ne aducem aminte că, pe când se iscăleau muştele pe perete, iar televiziunile nu erau atât de multe şi în halul ăsta (deci le acordam oarecare interes), de prea puţine ori am scris despre OTV, chiar dacă emisiunile erau, pentru căutătorii perlelor (de televiziune), nişte adevărate crescătorii. Am fi putut scrie trei texte urmărind doar o oră cu DD în Direct, dar am decis să nu, din respect pentru noi şi pentru cititori. Treptat, televiziunile au devenit tot mai multe, ca gândacii de bucătărie, şi semănând tot mai mult cu OTV; fiindcă programele lor sunt, deseori, urâte şi triste (sau idioate), preferăm să scriem, deseori, despre chestii mai frumoase şi mai nostime (sau mai inteligente).

* Dan Diaconescu a lansat o modă şi n-a fost egalat, deşi alte emisiuni seamănă bine cu tomberoanele. Miercuri, Dan Diaconescu n-a mai lansat o modă, dar a fost la modă (acum, în zona aia, se poartă să fii arestat). A ajuns acolo unde, pesemne, a întâlnit mulţi fani şi multe personaje devenite vedete OTV în lungile nopţi de emisie cu interlopi şi manelişti. Plecând, a spus telespectatorilor săi "Vă las foarte săraci şi naivi" şi a spus bine, mai ales pe partea cu naivitatea. Al Capone a fost săltat pentru evaziune fiscală, nu pentru crime; Dan Diaconescu a fost săltat pentru şantaj, nu pentru ce-a făcut din minţile telespectatorilor – ai săi şi ai altor televiziuni care i-au călcat pe urme…

* Avem senzaţia că instituţiile statului aflate în luptă cu corupţia au un agent special mai tare ca 007, infiltrat în mediul infracţional sub acoperire de avocat. Este el, supereroul Gheorghe Mateuţ, cel care i-a apărat pe Dan Voiculescu, Gigi Becali, Relu Fenechiu, Adrian Năstase, Sorin Apostu şi, recent, pe Dan Diaconescu. Datorită lui şi apărării sale, unii clienţi au primit pedepse mai mari decât cele iniţiale, aşadar bănuiala că avocatul Mateuţ ar fi cârtiţa DNA nu pare neîntemeiată. Se poate spune, în sensul ăsta, că Dan Diaconescu nici n-a ştiut ce pierde, vorba lui. Nu ne facem noi probleme pentru el: scrie în arest nişte cărţi cu Elodia, măcar 500 de volume, şi scapă mai repede!

* A trecut 3 martie, ziua în care Ion Iliescu a împlinit 85 de ani. A trecut şi 4 martie, ziua în care cutremurul din 1977 a împlinit 38 de ani. Trece şi ziua de azi, 6 martie (se împlinesc 70 de ani de când România a fost potcovită cu primul guvern comunist, cel al lui Petru Groza): ar fi timpul să trecem la chestii optimiste, vesele. Vorba vine, încă nu e timpul, dar puţin mai este: poimâine e Ziua Femeii (bărbaţii au scăpat de dat mărţişoare şi daruri de 8 Martie colegelor de serviciu, pe motiv de duminici), cu veselie, petreceri tematice şi antren, apoi vine 9 martie. Fără petreceri tematice, că prea puţini patroni de localuri sunt dispuşi să organizeze o seară cu tema "40 de pahare, să consume fiecare", neavând ce face după aia cu consumatorii adormiţi sub mese. Practic, vine un sfârşit de săptămână plin, deci nu vă mai ţinem din treabă, că poate aveţi de cărat bidoanele. Alea cu miere pentru însiropat sfinţişorii în formă de opt, presăraţi cu nucă pisată, la ele ne referim. Să petreceţi bine şi să nu amestecaţi sfinţişorii, ca să vă doară capul după aia!

Comentarii