O ieşeancă a minţit pentru a salva un violator de puşcărie

joi, 31 octombrie 2013, 02:50
2 MIN
 O ieşeancă a minţit pentru a salva un violator de puşcărie

Procurorii ieşeni au dispus trimiterea în judecată a unei ieşence de 45 de ani, din Mironeasa, acuzată de mărturie mincinoasă după ce i-a luat partea unui individ extrem de periculos din localitate. Angela Ferariu s-a ales cu dosar penal după ce a minţit în faţa instanţei de judecată într-un dosar de viol în care victimă era o vecină de-a sa, iar agresor, un amic de-al soţului.

Potrivit anchetatorilor, pe 11 octombrie 2011, Angela Ferariu a fost chemată la Judecătoria Iaşi pentru a da declaraţii în dosarul în care inculpat era Mircea Molocia. Acesta era acuzat că, pe 14 iulie 2010, ar fi intrat în casă peste o nepoată şi ar fi violat-o cu sălbăticie, lăsând-o în stare de inconştienţă. După ce şi-a revenit, victima a sunat-o pe Ferariu, care locuia în apropiere, iar aceasta a venit la faţa locului, văzând partea vătămată plină de sânge. Cu toate acestea, în faţa judecătorilor, Ferariu a declarat că victima nu ar fi avut nimic şi, mai mult decât atât, a susţinut că a văzut-o pe aceasta în timp ce se ducea la cârciumă.

Întrucât toate probele din dosar arătau contrariul, magistraţii au întocmit dosar penal pentru mărturie mincinoasă. Audiată în calitate de învinuită, Angela Ferariu a recunoscut comiterea faptei, spunând însă că “a vrut să facă un bine”, întrucât Molocia era prieten cu soţul ei. Acesta din urmă a fost condamnat până la urmă la opt ani de închisoare.

 

Comentarii