O nouă lecţie predată de Popa

miercuri, 22 februarie 2017, 02:43
4 MIN
 O nouă lecţie predată de Popa

 

Cu un lot inferior valoric, tehnicianul a condus Timişoara spre a doua victorie stagională în faţa Iaşului
 
CSM Politehnica Iaşi a ratat startul în 2017. După ce la Turnu Severin, în disputa cu Pandurii, a obţinut doar o remiză, echipa ieşeană a cedat în cel de-al  doilea meci oficial al anului, disputat pe terenul unei alte echipe modeste, ACS Poli Timişoara, scorul fiind 2-1 pentru bănăţeni.
A pune eşecul suprinzător doar pe seama ratărilor, aşa cum s-a încercat la cald, după meci, ar reprezenta cea mai mare greşeală de evaluare a jocului. Este drept, CSM a câştigat la capitolul ocazii, cu 5-3, şi putea obţine mai mult din joc, însă evoluţia de ansamblu a trupei pregătite de Eugen Neagoe a lăsat de dorit. Defensiva a scârţâit din toate încheieturile la rarele contre ale gazdelor, mijlocul a rulat în gol, cu excepţia sclipirilor lui Böle, ruperile de ritm nu au apărut, benzile nu au funcţionat, Golubovic este ieşit din ritm, iar Cristea, care a excelat la capitolul demarcări, trebuia să-şi regleze tirul cu câţiva centimetri mai îngust spre poarta lui Straton. Colac peste pupăză, nici antrenorului Eugen Neagoe nu i-au ieşit schimbările: introdus în minutul 63, Stenio a fost eliminat repede, iar înlocuirea lui Cristea, în condiţiile în care era clar că ACS Poli putea fi depăşită doar prin viteză, nu prin gabarit, a avut efect zero, Iaşul netrăgând pe poartă din acţiune în actul secund!
De cealaltă parte, Ionuţ Popa a avut o nouă zi inspirată, aşa cum a avut şi în tur, când şi-a condus echipa spre victorie. Fostul “Rege” al Copoului a reuşit să-şi capaciteze la maximum o echipă alcătuită din jucători inferiori valoric Iaşului şi a mutat extrem de inspirat, în mod repetat. În start l-a plasat pe Croitoru pe linie cu Pedro Henrique, îngreunând serios construcţia oaspeţilor, care porneşte, de regulă, de la fundaşii centrali. Apoi, sesizând că Andrei Cristea nu poate fi ţinut în frâu doar de Cânu şi Şeroni, Popa a mai introdus un stoper, Bocşan, trecând la modulul “5-4-1”, care l-a protejat perfect pe Straton. Când Iaşul a mutat de la “4-4-2” la “4-4-1-1”, prin plasarea lui Böle în spatele lui Golubovic şi apariţia lui Ciucur în banda dreaptă, Şeroni a fost urcat imediat la centrul terenului, unde a mai jucat în trecut, tăind construcţia moldovenilor. Nu a fost ultima replică promptă a lui Ionuţ Popa! La doar două minute după eliminarea lui Stenio, Şeroni a fost înlocuit cu un închizător de meserie, Poparadu, Timişoara conservând lejer rezultatul. Iar dacă Iaşul pune pe tapet raportul ocaziilor de gol atunci când vorbeşte de injusteţea rezultatului, ACS Poli poate contraataca lejer la capitolul statistic: 52-48% posesie, 9-7 la şuturi, 4-2 la încercări cadrate, 2-1 la cornere.
Astfel, Ionuţ Popa a închis şi gura puţinilor “specialişti” locali care-l contestau, “Profesorul” bifând două succese în faţa Iaşului în acest sezon, în care a strâns, pe teren, mai multe puncte decât CSM! Şi asta în condiţiile în care ACS Poli a intrat în campionat ca o echipă condamnată la retrogradare, cu un lot extrem de subţire, nepregătit, cu multe restanţe financiare şi o penalizare de 14 puncte.
În ceea ce-i priveşte pe ieşeni, aceştia au revenit ieri acasă şi au făcut un antrenament lejer, de astăzi urmând a se urca ritmul pregătirii în vederea triplei de foc de săptămâna viitoare, când vor juca în compania CFR Cluj, Astra Giurgiu şi FC Voluntari. 
 
 
CSM-catalog 
 
Caparco (4,5) – o intervenţie bună, a dat senzaţia că putea mai mult la golul al doilea al gazdelor.
Bosoi (4,5) – depăşit în câteva rânduri, puţine urcări în atac.
Mihalache (4) – lipsit de determinare, mai ales la faza premergătoare primului gol.
Frăsinescu (4) – ezitant, în special înaintea golului lui Henrique.
Sato (4) – depăşit uşor, în repetate rânduri, de Bărbuţ, inclusiv la faza care a generat golul decisiv.
Böle (6) – câteva pase foarte bune.
Mitic (4) – s-a simţit din plin faptul că a fost accidentat mult timp.
Răuţă (4) – multe erori.
Ştefănescu (4) –şters.
Cristea (6,5) – i-a silit pe timişoreni să-l faulteze în repetate rânduri, Soljic şi Cânu fiind avertizaţi, a marcat dintr-un penalty pe care tot el l-a obţinut, a semnat o bară, o lovitură de cap periculoasă, scoasă greu de Straton, şi încă o ocazie.
Golubovic (4) – lipsa pregătirii complete în iarnă se simte; a avut o singură ocazie de a înscrie.
Stenio (3) – debut catastrofal: în doar 14 minute a comis multe erori şi a încasat două avertismente.
Ciucur (4) – nu a adus nimic nou.
Ţigănaşu (4) – nu a apucat să atingă mingea.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii