Pâine, circ, bere, fotbal

joi, 10 iulie 2014, 17:32
3 MIN
 Pâine, circ, bere, fotbal

* Dacă un guvern vrea să facă şmecherii, să dea ordonanţe de urgenţă, să bage accize şi impozite, cel mai bine e să aştepte un moment prielnic, în care alegătorii sunt setaţi pe altceva, pe evenimente care atrag atenţia lumii. Nu ne referim la leapşa cu bovinele, de la Pamplona, evident, ci la fotbal, la campionat. Până la finală mai e timp de taxe suplimentare, deci e vreme de ciulit urechile şi de stat cu ochii în patru, că nu se ştie!

* Că veni vorba despre fotbal (nu despre taxe): apreciem berea, recunoaştem, dar mai puţin fotbalul (recunoaştem şi asta). Între cele două există, din câte ştiam, puternice legături, nu neapărat de suflet. Ne aducem aminte de reclame la beri legate de fotbal, echipe şi cupe naţionale, de cum a fost promovată berea prin fotbal şi de faptul că unii jucători aveau pe tricou, pe spate, parcă, sigle legate de bere (pesemne că sub tricou, pe faţă, aveau altă chestie legată de bere, adică începutul de burtă!). Consumul de bere are legătură cu sportul, cu viteza, cu performanţa? Dintre două echipe, care vi se pare că are mai multe şanse: cea cu jucătorii purtând pe tricouri reclame la bere, mici, cârnaţi şi şaorme sau a doua, care promovează companii aeriene ori maşini de viteză? Nu vrem să spunem că de-aia nu pupă naţionala noastră campionate; doar că, pe lângă altele, e şi o chestie de atitudine. Ca să ajungă să bată pe Germania cu 7 la 1 trebuie schimbări şi pe partea băuturilor legate de fotbal: avem atâtea case de vinuri bune!

* Am aflat că inculpatul Dan Voiculescu, care s-a prezentat miercuri la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, a fost atacat de un domn îmbrăcat frumos şi comportându-se civilizat, care a aruncat în el cu nişte bancnote; la faza asta, Felix a început să zbiere "Băsescu te-a trimis? Du-te, mă, de aici!" şi diverse alte drăgălăşenii în linia Antenei 3. Ni se pare că acuzele politice chiar n-au rost, treaba fiind cu mult mai simplă: în lumina informaţiilor reieşite de-a lungul cercetărilor, făcute publice la jurnalele de ştiri, orice om de bună credinţă, la vederea lui Voiculescu, scoate banii din reflex şi îi oferă, de teamă să nu apară la Gâdea sau Badea. E mai bine să previi decât să fii şantajat, aşa spune şi înţelepciunea populară!

* Citeam ceva pe site-ul Evenimentul Zilei şi am găsit acolo trimitere la titlul senzaţional "Incredibil! Nicoleta Luciu a făcut plajă topless!" dintr-un tabloid autohton. N-am stat să aflăm ce poate fi incredibil la ştirea că a făcut plajă topless o duduie care a pozat de mai multe ori pentru Playboy, cu absolut toate la vedere. Dacă o fi făcut topless în vreme ce citea Heidegger (sau măcar Pupăza din tei), asta da, este senzaţional. Altminteri, e ca o ştire despre Oana Roman intrând într-o şaormărie: banală!

* Alaltăieri seara, la Realitatea, era un titlu mare pe banda principală: "Educaţia încaieră Palatele". Fiindcă am mai tras cu urechea pe ici, pe colo, să aflăm care-i treaba, pentru că am aflat despre ce şmenărie este vorba, ne-am dat seama că titlul a fost pus pe dos: trebuia "Lipsa de educaţie încaieră Palatele". Una peste alta, să avem cu toţii un sfârşit de săptămână cât mai cum ni-l dorim!

 

Comentarii