Pasionaţii de fotografie se pot înscrie la Fotomaraton 2015

marți, 19 mai 2015, 08:47
2 MIN
 Pasionaţii de fotografie se pot înscrie la Fotomaraton 2015

Evenimentul este organizat de Institutul Francez şi se va desfăşura pe 6 iunie, în intervalul 8-1.7

Ieşenii de orice vârstă, pasionaţi de fotografie se pot înscrie începând de pe 20 mai şi până pe 4 iunie la cursa fotografică Fotomaraton, aflată anul acesta la cea de-a XI-a ediţie. Evenimentul este organizat de Institutul Francez şi se va desfăşura pe 6 iunie, în intervalul 8-17.

Fotomaratonul va conţine patru teme, faţă de anul trecut, când au fost şase teme. Celor trei categorii deja consacrate de participanţi, Copii, Tineri şi Adulţi li se va adăuga anul acesta o nouă categorie dedicată fotografiei de pe smartphone sau tabletă.

Detaliile concursului încă nu au fost stabilite în totalitate, însă pentru orice nelămurire ori pentru informaţii în plus puteţi suna la numărul de telefon: 0232/267.637.

Concursul are un format original,  timp de 12 ore, fiecare participant trebuie să realizeze fotografii pornind de la temele propuse de către organizatori.

Fotomaraton este destinat exclusiv participanţilor care utilizează aparate de fotografiat digitale, iar participanţii la au obligaţia de a se prezenta la Institutul Francez cu o oră mai devreme, pentru a primi instrucţiunile de participare şi legitimaţia de concurs ştampilată de către organizatori.

Ca regulă, copiii care vor participa la Fotomaraton trebuie însoţiţi de către un adult care va prezenta actul propriu de identitate şi acordul parental.

În urma jurizarii, cele mai bune fotografii vor fi premiate, după care la sediul Institutului va avea loc vernisajul expoziţiei fotografiilor premiate. Juriul Fotomaraton este format din profesionişti ai fotografiei şi artelor vizuale.

Comentarii