Patronul cofetariilor Charlotte are voie sa se miste doar in judetul Iasi

joi, 23 iulie 2015, 01:54
2 MIN
 Patronul cofetariilor Charlotte are voie sa se miste doar in judetul Iasi

 Judecătorii au respins cererea acestuia de a putea părăsi judeţul. Marius Raba este acuzat de implicare într-o reţea care spolia carduri bancare în Italia

Patronului reţelei de cofetării Charlotte i-a fost refuzată ieri cererea adresată judecătorilor Tribunalul Iaşi. Marius Raba este cercetat sub control judiciar de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Informatică şi Terorism (DIICOT), fiind acuzat că ar fi fost implicat într-o reţea de infractori ce a provocat prejudicii de 175.000 de euro unor italieni. Raba a cerut instanţei să poată părăsi judeţul Iaşi, însă magistraţii au stabilit că solicitarea sa este inadmisibilă şi au respins-o.

 
Marius Raba este cercetat în dosar alături de alte patru persoane. El ar fi făcut parte dintr-o reţea ce comanda produse de pe internet folosindu-se de datele de identificare a unor carduri bancare aparţinând cetăţenilor italieni. Anchetatorii au precizat că, după ce membrii reţelei obţineau datele de identificare de pe cardurile italienilor, cumpărau produse de la magazinele online, de la mobilă până la telefoane mobile, pe care le vindeau ulterior la jumătate de preţ în Iaşi. Membrii grupării aveau atât de multe oferte încât au închiriat diferite spaţii în Iaşi, precum şi autovehicule, pentru a transporta marfa la clienţi.
 
Datele de pe carduri erau obţinute prin procedeul “phishing”, care presupune trimiterea unor e-mailuri întâmplătoare diferitor persoane, în care li se solicită date de identificare personale. Un exemplu de astfel de e-mail este cel prin care utilizatorii căsuţelor de e-mail primesc un mesaj în care sunt anunţaţi că au câştigat un premiu la o loterie închipuită şi în care li se cer date de pe card pentru a putea primi aşa-zisul premiu. În total, membrii grupării au efectuat 180 de de comenzi folosindu-se de cardurile italienilor. 

 

Comentarii