PDL Iaşi va înclina balanţa în această seară. Să fie pact cu PSD sau cu PNL?

joi, 13 martie 2014, 02:50
3 MIN
 PDL Iaşi va înclina balanţa în această seară. Să fie pact cu PSD sau cu PNL?

Fără voturile acestuia nu se pot constitui majorităţi în Consiliul Judeţean sau în cel Local. Pe cine va sprijini dintre PSD şi PNL? PDL Iaşi va lua o decizie în această seară.

Noua alianţă politică din Consiliul Judeţean va fi tranşată în şedinţa extraordinară convocată pentru vineri, la ora 11,30. Consilierii judeţeni de la PSD şi PPDD au depus ieri la secretariatul CJ convocarea pentru noua şedinţă, cu aceeaşi ordine de zi ca şi cea de acum două zile. Demersul aparţine consilierilor PSD, însă convocarea a fost semnată şi de aleşii PPDD. Principalul punct de conflict de pe ordinea de zi va fi propunerea social-democraţilor pentru a-l schimba din funcţie pe vicepreşedintele CJ Victor Chirilă. În locul acestuia, ar urma să fie instalat unul din consilierii agreaţi.

„Consilierii PSD şi PPDD vor cere crearea unei majorităţi politice stabile în Consiliul Judeţean, pentru a proteja proiectele comunităţii în faţa exceselor de orgoliu ale preşedintelui Cristian Adomniţei“, a transmis ieri conducerea PSD Iaşi. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare este şi proiectul privind transferul terenului de peste 8.000 mp de la Aeroport către Romatsa SA. „Suntem responsabili faţă de proiectele pe care ni le-am asumat în faţa electoratului. Aeroportul Iaşi este în topul priorităţilor noastre, dovadă şi sprijinul constant oferit acestui proiect. Din păcate, în şedinţa precedentă, domnul preşedinte Adomniţei a blocat acest proces, prin absenţa sa. Sperăm ca la şedinţa extraordinară pe care o convocăm să găsească timpul necesar pentru a fi prezent“, a declarat Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD Iaşi. Şedinţa extraordinară a fost convocată conform legii, de către o treime din numărul de consilieri, şi ar trebui să fie programată cel târziu vineri.

O alianţă între PSD şi PPDD ar asigura un număr de 18 voturi la şedinţele CJ, insuficiente însă pentru o majoritate relaxată, iar cele şapte voturi de la PDL Iaşi ar schimba situaţia. Conducerea PDL Iaşi încă se află în negocieri cu ambele tabere, inclusiv în interiorul partidului. „Am stat de vorbă în întâlniri cu colegii noştri de partid şi vom sta de vorbă şi mâine (n.r., astăzi) şi opiniile adunate de la toţi membrii noştri ne vor duce acolo unde organizaţia şi membrii vor avea mai multe şanse. Discuţiile pe care le-am avut noi au fost în interiorul organizaţiei, am avut discuţii şi cu colegii din alte partide. Vom lua o decizie. Joi seara avem o şedinţă mărită, vom asculta părerile tuturor în Biroul Permanent Judeţean“, a declarat liderul PDL Iaşi, Gabriel Surdu.

Până când taberele politice din CJ se vor limpezi, preşedintele Cristian Adomniţei a comparat comportamentul social-democraţilor cu cel al armatei sovietice. „Comportamentul PSD Iaşi este precum cel al armatei sovietice: spune că vrea pace, dar, între timp, ocupă aeroporturile şi asediază cazărmile. PSD a început războiul politic prin încercarea de a-l destitui pe vicepreşedintele liberal din CJ. PSD a organizat o altă majoritate împotriva proiectelor Iaşului şi împotriva mea. Este o acţiune premeditată a celor de la PSD, care arată dorinţa de a acapara întreaga putere şi de a-i elimina pe toţi cei care nu ascultă ordinele lor“, a transmis Adomniţei.

Comentarii