Pe muchie de cuţit

luni, 23 septembrie 2013, 01:50
3 MIN
 Pe muchie de cuţit

Universitas Iaşi – Politehnica Miroslava Iaşi 24-26 (13-16), în prima etapă a Diviziei A de handbal masculin

 
Cei care au ales să meargă ieri dimineaţă la Sala Polivalentă pentru a urmări primul meci de handbal masculin în care s-au înfruntat două echipe ieşene nu au pierdut timpul degeaba. Universitas şi Politehnica au oferit un meci atractiv, erorile apărute în ambele tabere cântărind mai puţin decât dramatismul unei dispute în care fair-playul a fost la putere, orgoliile uriaşe existente în ambele tabere fiind strunite.
Politehnica a intrat mai bine în joc, însă o eliminare a lui Folescu şi o aruncare de la 7 metri ratată de Vulpe au întors cursul partidei, avansul de două goluri luat de oaspeţi fiind anulat de cele trei goluri consecutive reuşite de Universitas, care a condus de mai multe ori cu un gol sau două până în minutul 23 (11-10). Din acel moment, pe fondul unor atacuri şnur, Poli a reuşit trei goluri consecutive, a fost mai clară în continuare şi a intrat la pauză cu un avans de trei goluri.
Odihna a întunecat însă luciditatea trupei pregătite de Florin Spiridon şi Ioan Zepciuc, care a reuşit primul gol al reprizei secunde abia în minutul 40 (!), după ce Universitas reuşise egalarea la 16. S-a mers apoi cap la cap, gazdele irosind câteva prilejuri de a prelua frâiele jocului la 19-20, când Folescu a fost scos definitiv din joc pentru a treia eliminare, iar Ifrim a irosit două aruncări de la 7 metri! Trupa finanţată din acest an şi de Primăria Miroslava a profitat şi de la 20-21 s-a ajuns la 20-24 (’53). Când zarurile păreau a fi aruncate, formaţia pregătită de Costel Schender a avut o zvâcnire ce a strâns scorul la 24-25, cu trei minute înainte de final, când dramatismul a atins maximul. Deşi au avut om în plus după eliminarea lui Albu şi au rămas în joc după ce Sabău a ratat o aruncare de la 7 metri, gazdele nu au reuşit să egaleze, irosind această posibilitate după o pasă greşită a lui Drugă. Golul care s-a dovedit decisiv a fost semnat de Caciuc cu 60 de secunde înainte de sfârşit, interul revenit la Poli înscriind de la distanţă într-un moment în care arbitrii erau aproape de a fluiera joc pasiv. În ultimul minut, Politehnica s-a apărat excelent, a reuşit să conserve avansul de două goluri şi să plece cu dreptul în noul sezon. Per total, o victorie meritată a trupei mai închegate, în care, pe lângă Caciuc, s-au integrat bine şi alte noi achiziţii, ca Vulpe, Dil ori Czari, Universitas având nevoie de timp pentru reglaje şi pentru a găsi soluţii de a nu mai lăsa greul atacului doar pe umerii lui Ifrim.
Echipele
Universitas: Pricop, Buga – Ifrim (10, 4 din 7 metri) Şt. Dumitrache (4), Dimofte (3), Piu (3), G. Dumitrache (2), Moraru (1), Drugă (1), Grosu, Huzum, Muşat.
Poli: Torică, Gadja – Caciuc (7), Vulpe (5), Dil (4, 2 din 7 metri), Negru (4), Czari (3), Albu (2), Folescu (1), Ciocoiu, Ilie Burdun, Sabău.

Comentarii