PENIBIL: În CJ s-a disputat politic numele celor care vor da nuci, colăcei şi cadouri colindătorilor

sâmbătă, 01 noiembrie 2014, 02:58
3 MIN
 PENIBIL: În CJ s-a disputat politic numele celor care vor da nuci, colăcei şi cadouri colindătorilor

Simţul ridicolului a fost dat afară din Casa Pătrată de politrucii din CJ. Consilierii judeţeni şi-au disputat prin vot politic până şi numele celor care vor da nuci, colăcei şi cadouri colindătorilor. Acesta a fost cel mai dezbătut punct de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri. Restul deciziilor, alocări de bani, trasele de transport judeţene sau altele la fel de importante pentru ieşeni, au fost votate la foc automat: 19 puncte în mai puţin de o oră.

Consilierii judeţeni s-au întrunit ieri pentru a stabili cine va împărţi cadouri de Crăciun şi cine va fi însărcinat cu împărţirea de colăcei şi nuci. Cele 19 puncte de pe ordinea de zi au fost votate în mai puţin de o oră. PSD şi-a reafirmat însă poziţia de partid majoritar, contrând ini­ţiativele preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, cu orice ocazie.

La votarea compo­nenţei Comisiei paritare pentru tra­seele de transport public, reprezentantul propus de Adomniţei, Va­lentin Călin, a fost înlocuit prin votul majorităţii cu Petru Focşa, membru al PSD. Din durata şedinţei, un sfert de oră a fost dedicat dezbaterii pro­punerii de alocare a 86.310 lei pentru cheltuielile aferente Săr­­bătorilor de iarnă. Banii sunt destinaţi cum­părării de cadouri pentru colindători şi urători sau de pachete pentru co­piii din centrele de plasament, bătrânii şi persoanele cu handicap instituţionalizate în centrele Direc­ţiei de Asistenţă Socială. Cuan­tumul alocării nu a provocat discuţii, dar liderul consilierilor judeţeni ai PSD a propus un amendament prin care sacoşele de cadouri şi banii să fie împărţiţi colindătorilor de către cei doi vicepreşedinţi ai CJ, unul membru al PPDD iar celălalt, membru PSD.

„Dumneavoastră rămâneţi cu chestiile mai simbolice: covrigei, nuci, fructe“, i s-a adresat cu vădit sarcasm Stanciu lui Adomniţei. În primă instanţă, Adomniţei a replicat că tot el va împărţi şi cadourile, indi­ferent de poziţia PSD. Amen­da­men­tul propus de PSD a fost supus totuşi votului şi adoptat. „De Cră­ciun vin sute de colindători. Promit să pun pe hol două scaune pentru vici, să nu obosească, iar când vor dori să meargă la toaletă, închid in­trarea în instituţie“, a spus Adom­niţei. Amendamentul PSD a fost criticat dur de consilierul liberal Eduard Boz. „Nu ştiu să mai existe undeva în România un judeţ în care gândurile consilierilor să se ducă spre ce fac vicii. Sunt lucruri mărunte care se întâmplă doar la Iaşi. Să discutăm cine dă colăcei, nuci, mi se pare o chestie ridicolă“, a comentat Boz.

După ce importanta problemă a colăceilor a fost tranşată, plenul CJ a aprobat apoi fără multe comentarii acordarea în administrarea Liceului „Garabet Ibrăileanu“ a unui pavilion de pe strada Corescu 6 pentru amenajarea unor săli de clasă, ca şi creş­terea numărului de burse acordate elevilor merituoşi din mediul rural de la 20 la 25 şi această pro­punere aparţinând liderului consilierilor PSD. A fost aprobată şi organizarea celei de-a treia ediţii a Târgului de Iarnă, în parcarea complexului Era. „Primăria tot nu ne-a dat auto­riza­ţie pentru a-l organiza în centrul oraşului, aşa cum am dorit, deşi noi am făcut cererea încă din ianuarie. Îmi este foarte clar că nu vom primi autorizaţie nici până la Crăciun. Mă bucur că măcar astfel putem oferi o soluţie care îşi doreau produse tradiţionale, naturale, pe ma­sa de Crăciun“, a spus Adomniţei.

Comentarii