Pentru că Nichita nu s-a întors la Palatul Roznovanu, se alege un viceprimar

joi, 11 iunie 2015, 02:01
2 MIN
 Pentru că Nichita nu s-a întors la Palatul Roznovanu, se alege un viceprimar

Consilierul local PSD Daniel Mătăsaru (foto) ar putea fi votat pentru a ocupa locul lăsat liber de actualul primar interimar Mihai Chirica.

Consilierii locali vor desemna un nou viceprimar al oraşului, într-o şedinţă extraordinară care va avea loc vineri, 12 iunie. Propunerea social-democraţilor a rămas aceeaşi ca în urmă cu câteva săptămâni, şi anume consilierul local Daniel Mătăsaru. Anterior, CL a amânat luarea unei decizii, chiar la propunerea lui Mătăsaru, în contextul în care se aştepta soluţia instanţei privind prelungirea sau nu a arestului la domiciliu în cazul primarului suspendat Gheorghe Nichita. În situaţia în care această măsură ar fi fost înlăturată, Nichita şi-ar fi reintrat în atribuţii, iar Mihai Chirica s-ar fi întors pe fotoliul de viceprimar.

„Hotărârea Comitetului Executiv şi Biroului Permanent Judeţean rămâne valabilă. Practic, este vorba de preluarea unei responsabilităţi, şi trebuie asigurată funcţionalitatea oraşului. 2015 este anul în care trebuie să finalizăm toate proiectele europene şi să accesăm toţi banii, nu vrem să avem sincope în acest demers“, a declarat ieri Mătăsaru.

Deocamdată, secretariatul tehnic al Primăriei nu a făcut publică ordinea de zi, dar, potrivit unor consilieri locali, vor exista şi alte iniţiative care vor viza proiectele europene derulate de municipalitate. „Noi am depus documentaţia pentru nominalizarea lui Daniel Şandru în board-ul Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană 2021, sperăm să intre pe ordinea de zi a şedinţei de vineri“, a precizat liderul consilierilor PNL, Marius Dangă.

Ieri, Şandru a confirmat că a acceptat să fie nominalizat din partea liberalilor ca reprezentant al societăţii civile. „Sunt interesat, în primul rând, de transparenţa decizională şi de transparenţa cheltuirii fondurilor publice în contextul acestui proiect care ar trebui să vizeze comunitatea ieşeană, iar supremaţia orgoliului politic“, a declara acesta. Liberalii au mai solicitat ca pe ordinea de zi să mai fie incluse proiecte precum aprobarea strategiei culturale şi demararea unui amplu proces de atragere de membri în cadrul fundaţiei.

Comentarii