Percheziţii la Depoul CFR Iaşi în dosarul şefului CJ Timişoara

joi, 11 decembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Percheziţii la Depoul CFR Iaşi în dosarul şefului CJ Timişoara

Procurorii DNA susţin că, de la Iaşi, o firmă apropiată preşedintelui CJ Timişoara ar fi obţinut un contract pe nedrept.

Descinderi şi la Iaşi în dosarul de corupţie al preşedintelului Consiliului Judeţean (CJ) Timişoara, Titu Bojin (PSD). Anchetatorii au ridicat ieri mai multe documente de la Depoul CFR Călători din oraşul nostru, existând suspiciunea că de la această instituţie ar fi fost acordat în iulie 2014, ilegal, un contract de furnizare către o firmă deţinută de un apropiat al lui Titu Bojin.

Concret, Alexandru Teodor Gavriş, fost director în cadrul SNCFR CFR Călători SA, l-ar fi determinat pe Eugen Ilie, şeful Depoului Iaşi, să îşi exercite în mod defectuos atribuţiile de serviciu. Astfel, de la Iaşi s-ar fi atribuit, prin fraudarea procedurilor de achiziţie, un contract de furnizare produse către SC Ecomet West SRL, valoarea acestuia fiind de 20.399 de lei.

Acelaşi Gavriş, în septembrie, ar fi făcut demersuri pentru a aloca fonduri la Depoul Iaşi, în aşa fel încât contractul să poată fi achitat. Acest lucru s-ar fi realizat deşi Gavriş ar fi ştiut că produsele achiziţionate sunt supraevaluate.

Titu Bojin ar fi fost cel care ar fi intervenit pe lângă şeful de la CFR pentru a înlesni acodarea respectivelor contracte.

În total, nouă depouri din ţară au încheiat contracte cu forma Ecomet West, valoarea totală a achiziţiilor directe fiind de peste 190.000 de lei.

Cercetările din acest dosar sunt realizate de către structura centrală a DNA. Percheziţii au fost făcute şi în mai multe primării sau instituţii publice din Timiş, acolo unde şeful CJ de acolo ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte.

Comentarii