Peste 20 de proiecte în judeţ cu bani de la Compania Naţională de Investiţii

sâmbătă, 24 octombrie 2015, 01:53
2 MIN
 Peste 20 de proiecte în judeţ cu bani de la Compania Naţională de Investiţii

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a finalizat în judeţul Iaşi un singur proiect în ultimii trei ani. Este vorba de o sală de sport în comuna Miroslava, valoarea investiţiei fiind de 3,5 milioane lei. În schimb, potrivit Ministerului Dezvoltării, în judeţ se află în diverse stadii de implementare alte peste 20 de proiecte. 

Una dintre cele mai importante iniţiative, după valoare, constă în consolidarea turnurilor la Catedrala Mitropolitană (8,8 milioane lei), proiect inclus în subprogramul CNI „Lucrări în primă urgenţă”.
În judeţ, conform sursei citate, şase cămine culturale sunt în execuţie în localităţile Cristeşti, Focuri, Moţca, Tătăruşi – Iorcani, Vânători şi Paşcani, la altul (Drăguşeni) urmează să înceapă lucrările, iar alte trei sunt în procedură de contractare (Hârlău, Popricani şi Tătăruşi). De asemenea, pentru alte nouă obiective (Costuleni, Ipatele, Golăieşti, Mogoşeşti, Movileni, Ruginoasa – 2, Româneşti, Stolniceni Prăjescu) urmează să se aprobe indicatorii tehnico-economici, iar pentru încă un proiect se pregăteşte documentaţia de achiziţie (Erbiceni).
 
„Valoarea totală de finanţare a obiectivelor este de aproximativ 11,2 milioane lei”, se arată într-o adresă a Ministerului Dezvoltării. În ceea ce priveşte sălile de sport, autoritatea centrală a susţinut că valoarea totală a proiectelor contractate sau aflate în achiziţie este de aproximativ 25,3 milioane lei.
 
În cadrul subprogramului „Săli de sport” sunt finanţate obiective din Erbiceni, Horleşti, Tomeşti, Târgu Frumos şi Holboca. „De asemenea, în subprogramul «Consolidări şi reabilitări sedii parchete» este inclus ca obiectiv de investiţii sediul unităţii de parchet din municipiul Iaşi, pentru care se află în curs de promovare indicatorii tehnico-economici”, se mai precizează în adresa citată.
 
 

Comentarii