Piaţa neagră a alcoolului din România, lăsată fără sute de mii de litri de tărie

luni, 18 august 2014, 13:17
2 MIN
 Piaţa neagră a alcoolului din România, lăsată fără sute de mii de litri de tărie

Poliţiştii braşoveni au descoperit, în mai multe depozite din judeţele Braşov, Covasna, Satu Mare, Buzău şi Vrancea, peste 307.000 de litri de alcool, ţuică şi vin, care ar fi urmat să fie comercializate ilegal în principal la Braşov, prejudiciul estimat până în prezent depăşind 2,7 milioane de lei.

Potrivit comisarului-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, începând cu luna februarie poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au monitorizat activitatea infracţională a unei grupări care producea ilegal alcool (ţuică şi vin) în judeţele Satu Mare şi Vrancea, pe care îl comercializa ulterior ilegal în judeţele Braşov şi Covasna.

În 13 august, poliţiştii au oprit în trafic, între Braşov şi Sânpetru, două autovehicule în care au descoperit 600 de litri de ţuică, fără documente legale de provenienţă.

În aceeaşi zi, cu autorizarea instanţei, poliţiştii au făcut 18 percheziţii, în locuri de producere, depozitare şi comercializare a alcoolului din cele patru judeţe, unde au descoperit trei instalaţii de producere şi prelucrare a alcoolului şi 1.000 de litri de ţuică, în judeţul Satu Mare, 280.000 de litri vin în judeţul Vrancea, precum şi 25.000 de litri de vin şi 500 de litri ţuică în nouă imobile din judeţele Braşov şi unul în Covasna, a spus Naghi, luni, într-o conferinţă de presă.

În total, poliţiştii au confiscat 305.000 de litri de vin şi 2.100 de litri de ţuică fără acte de provenienţă, prejudiciul adus bugetului de stat prin neplata taxelor către buget fiind estimat până în prezent la 2,7 milioane de lei. Alcoolul era comercializat apoi ilegal în crame şi în baruri, în special din judeţul Braşov, dar şi în Covasna.

Conform sursei citate, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi şoferi depistaţi în trafic, precum şi alte trei persoane, pentru complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală, achiziţionare de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi, precum şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Cele cinci persoane au fost duse în instanță, care a dispus cercetarea lor în libertate, sub control judiciar.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii