PLAN CRIMINAL! Fitil din mop pentru arderea sau sufocarea studenţilor din Copou

vineri, 20 martie 2015, 03:01
2 MIN
 PLAN CRIMINAL! Fitil din mop pentru arderea sau sufocarea studenţilor din Copou

Ancheta în cazul studentului care a incendiat uşa colegilor săi din Căminul C4, existând riscul ca aceştia să se sufoce, a continuat pe tot parcursul zilei de ieri fără însă ca studentul să fie identificat.

Poliţiştii au venit ieri cu trei maşini în campus pentru a aduce la audieri mai mulţi dintre tinerii cazaţi acolo. Din primele informaţii, aceştia nu au putut să ajute anchetatorii să îl identifice pe cel care a pornit incendiul, deşi poliţiştii au precizat că există un suspect în caz. Mai mult, în urma analizării materialelor pirotehnice folosite, s-a descoperit că tânărul ar fi aprins cârpa respectivă cu un fitil făcut din fire dintr-un mop, pentru a se putea îndepărta fără a fi văzut, dovedind faptul că a existat premeditare în spatele acţiunii tânărului, şi nu a fost un gest impulsiv.

Ipoteza principală de lucru rămâne un conflict generat în urmă cu mai mult timp între făptaş şi tineri. Cei patru studenţi de la Facultatea de Geografie şi Geologie, din anul I de master, cazaţi în Căminul C4 din Campusul Târguşor Copou al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sunt în afara oricărui pericol şi colaborează la rândul lor cu anchetatorii.

Reamintim că marţi noaptea, de la ora 2, un tânăr, folosindu-se de o cârpă înmuiată în spirt pe care a pus-o sub uşa camerei 95, a pornit un foc. Focul s-a extins pe partea interioară a uşii, iar cei patru tineri dormeau când unul dintre studenţii care citeau în sala de lectură a simţit miros de fum şi a început să bată la uşa colegilor săi. Tinerii au reuşit, folosindu-se de două pături, să spargă uşa care ardea pe partea interioară de sus până jos, iar apoi a fost chemată Poliţia, care a venit şi a vorbit cu toţi tinerii de pe palier. Făptaşul riscă exmatricularea şi privarea de dreptul de a se mai înmatricula la oricare dintre facultăţile UAIC, în afara rigorilor legii penale.

CITIŢI ŞI:

„Reglare de conturi“ sinistră! Joaca de-a moartea într-un cămin studenţesc din Iaşi

Un tânăr sau un grup cazat în căminul C4 din Târguşor Copou a băgat o cârpă înmuiată în spirt pe sub uşa unei camere vecine, unde locuiau patru colegi, şi i-a dat foc. Totul se întâmpla la ora 2 dimineaţa, când cei din cameră dormeau. Uşa a luat foc, putând provoca o tragedie. Poliţia a declanşat deja o anchetă, vinovatul urmând a fi exmatriculat, urmând a suporta şi rigorile legii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii