Povestiri fierbinţi la gura sobei cu Anticristi, servantul partidoiului

vineri, 27 mai 2016, 01:50
3 MIN
 Povestiri fierbinţi la gura sobei cu Anticristi, servantul partidoiului

Dacă tot începe uichendul, ne-am gândit pe astăzi, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe, să mai punem niţeluş politichia în cui, să încălecăm pe-o şa şi să vă spunem câte una sau alta şi despre alte năzdrăvănii şi poveşti care se mai întâmplă prin târg sau pe lângă el, fără legătură cu politichia sau campania electorală de Bahlui sau de Dâmboviţa. 

De-un par egzamplu, voi vă mai amintiţi de gazetarul pensionar Anticristi, cel pus de arestatul Jiji şef la Vila de cultură a muniţipului? Ei bine, din ce ne povesteşte un amic de-al amicului Archibald Tănase, vedem căci acest Anticristi are tot apucăturile binefăcătorului lui în materie de femei. Cică acest amic a fost zilele trecute la beroul lui Anticristi din parcul Copoului, cu treabă, a tot bătut îndelung pe la uşă, după ce toţi i-au zis că omul e la muncă, dar, nimic. Până într-un final, când amicul s-a mai îndepărtat de uşă, şi deodată vede că prin spate iese o fomeiuşcă focoasă şi toată mulată. Nu trece mult şi descuie uşa şi Anticristi, agitat şi cam speriat, ca să primească clientul.

Asta, dacă e să dăm olecuţă timpul înapoi, ne-a amintit de altă fază cu Anticristi, de pe vremea când din gazeta lui legată la cingătoarea partidoiului, "24 ceasuri", s-a rupt o alta, condusă de un anume Ho Breja şi finanţată de miliardarul Ghiţă Jonescu, ăla cu otelul Ioropa. La cearta de despărţire a celor două echipe, o tinerică din tabăra lui Ho Breja, ascunsă după acesta, scoate capul şi strigă la el: "Nesimţitule, ai uitat când am venit la tine la berou şi ai încuiat uşa, ca să sari pe mine?". La care Anticristi, dar nu către tinerică, ci către Ho Breja: "Ce, bă, ţi-e ciudă că am pompiţă de 250 de mililitri?". Deh, ale tinereţilor valuri! Dar iote că Anticristi încă se mai ţine breaz, cu ajutor de la Jiji. Cât o mai ţine şi acesta…

Panarama de pe lume: edilul, prins de nevastă cu ibovnica în braţe

Şi dacă tot vă povestitărăm despre nădrăvăniile din pantaloni, haideţi să vă mai spune una scurtă, dar vioaie, petrecută zilele trecute în comuna vecină Schitu Dunga, taman la premăria din localitate. Şi cine putea să fie aicea personagiu negativ decât primul edil al comunei, fostul cioban Mistreţu, după cum i se spune încă.

Povestea spune că, într-una din zilele săptămânii trecute, consoarţa primului edil ar fi auzit pe surse că soţiorul ei iubit s-ar fi încuiat cu o angajată tinerică în berou şi nu mai dă vreun semn de viaţă, în afară de gemete şi gâfâituri, de mai bine de un ceas. Madama cică şi-a adunat repejor fraţii ei vânjoşi, s-a pus în fruntea cetei şi val-vârtej cu toţii spre premărie. Şi dăi bătăi în uşă, apoi pumni şi picioare, dar nimic. Până la urmă cică s-a trecut la spargerea uşii, numai căci Mistreţu între timp şi-a aruncat ibovnica pe fereastră, după care a sărit şi el. A urmat zice-se o fugăreală printre copaci şi prin grădinile vecinilor, strigăte, urlete, panarama de pe lume, ce mai. Problema se pune acuma: oare tămbălăul îl ajută sau îl afectează la procente pe Mistreţ?

Comentarii