Pregătiri pentru aducerea epavei elicopterului SMURD în țară. Ancheta continuă

marți, 14 iunie 2016, 01:57
2 MIN
 Pregătiri pentru aducerea epavei elicopterului SMURD în țară. Ancheta continuă

Un procuror militar de la Bucureşti urma să ajungă aseară la Iaşi special pentru audierile rudelor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României continuă ancheta demarată ca urmare a tragediei aviatice ce a lovit SMURD Iaşi, la începutul acestei luni.

Un procuror de la Bucureşti urma să ajungă aseară la Iaşi, în cursul zilei de astăzi fiind programate audieri ale apar­ţinătorilor victimelor ce şi-au pierdut viaţa în urma prăbuştii elicopterului, pe 2 iunie, în localitatea Haragâş din Republica Moldova.

„În cursul zilei de astăzi (ieri, n.r.), un procuror militar al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va deplasa la Iaşi şi, ulterior, la Bacău în ve­derea audierii aparţinătorilor victimelor. Totodată, acestora le vor fi predate obiecte ce au aparţinut persoanelor decedate“, au precizat reprezentanţii Parchetului General.

Aceştia au mai spus că urmează să desigileze pompa de la care s-a alimentat elicopterul înainte de a pleca în misiune în Republica Moldova şi că vor ridica şi probe de combustibil, pentru a dispune efectuarea unei expertize. Procurorii au mai arătat că au fost finalizate şi demersurile privind aducerea în ţară a epavei elicopterului.

Patru persoane – medicul Mihaela Dumea, asistentul Gabriel Sandu, pilotul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae – şi-au pierdut viaţa pe 2 iunie, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în timp ce se afla în misiune.

VEDEȚI ȘI:

Ipoteze ale anchetatorilor în tragedia SMURD. S-au prelevat probe de combustibili

Solicitarea de elicopter în Moldova s-a făcut la SMURD Galaţi. De ce a plecat Iaşul

IMAGINI: CUTREMURĂTOR! Minutele fatidice dinaintea prăbușirii elicopterului SMURD

Comentarii