Premierul: Tot răspundem la întrebări de la oameni care aud voci. Să se trateze!

marți, 01 august 2017, 20:18
2 MIN
 Premierul: Tot răspundem la întrebări de la oameni care aud voci. Să se trateze!

Într-un interviu, șeful Guvernului a vorbit despre execuția bugetară pe primul semestru, despre măsurile fiscale, despre pensiile speciale, dar și despre relația sa cu președintele Klaus Iohannis și cea cu liderul PSD, Liviu Dragnea. A răspuns la toate problemele fierbinți.

Au apărut temeri că va scădea salariul mediu net. Sunt îndreptățite, mai ales pe fondul faptului că salariile bugetarilor ar trebui să crească de la ianuarie 2018 cu 25%?

Mihai Tudose: Vor crește.

Cu 25%?

Mihai Tudose: Vor crește salariile bugetarilor. Apar temeri. Noi tot răspundem la întrebări de astea de la oameni care aud voci. Iertați-mă, medicina a progresat suficient de mult ca să trateze aceste lucruri.

Aveți discursuri foarte dure la adresa miniștrilor, la începutul ședințelor de guvern, după care le atenuați.

Mihai Tudose: Nu la adresa miniștrilor și nu sunt discursuri dure. Ce vreți? Avem o problemă. Nu putem s-o rezolvăm decât dacă o recunoaștem și o punem în dezbatere publică. Ceea ce mă face poate un pic mai dur este faptul că până acum parcă n-a văzut-o nimeni și nimeni nu s-a ocupat de ea și nu înțeleg cum am ajuns să avem 250.000 de copii nevaccinați, din nou să vorbim în august despre manualele din septembrie și așa mai departe. Iertați-mă, poate exagerez sau poate nu e neapărat foarte diplomatic, dar altfel nu se poate — trebuie să recuperăm câteva luni sau aproape un an jumătate de nimic.

Interviul integral îl găsiți pe agerpres.ro

Comentarii