Premii la un concurs naţional pe teme de protecţia consumatorilor

luni, 26 iunie 2017, 18:15
1 MIN
 Premii la un concurs naţional pe teme de protecţia consumatorilor

Primele două poziţii de la Concursul naţional pe teme de protecţia consumatorilor „Alege! Este dreptul tău“, organizat în perioada 18-23 iunie de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons, au revenit Iaşului. 

Concursul se află la cea de-a XV-a ediţie, având drept scop educarea şi conştientizarea tinerilor asupra drepturilor pe care le au în calitate de consumatori.Cu acest prilej, 88 de elevi din clasele IX-XI, reuniţi în Tabăra „Delfinul“ din Năvodari, şi-au testat cunoştinţele din domeniul protecţiei consumatorilor la cele două secţiuni ale competiţiei. Astfel, elevii s-au întrecut la proba individuală, care a constat într-n test grilă şi un eseu, iar la proba pe echipe participanţii au realizat un studiu de caz, o interpretare a unui spot publicitar, dar au realizat şi un poster.

Tema concursului din acest an a fost „Drepturile consumatorului în era digitală“, testul grilă fiind alcătuit din 45 de întrebări din legislaţia care reglementează condiţiile optime pentru desfăşurarea comerţului electronic, iar tema eseului a testat creativitate. Reprezentanţii Iaşului au obţinut primele două premii. Astfel, Premiul I la proba individuală a fost obţinut de eleva Meaucă Eleni-Denisa, din clasa a X-a, iar Premiul al II-lea de Horleanu Maria-Diana, din clasa a IX-a, ambele eleve ale Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ din Iaşi, coordonaţi de Liana Jescu. De asemenea, la secţiunea desene, Mihai Popa de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ din Iaşi a obţinut Premiul al II-lea. 

Comentarii