Premiu de integritate pentru Universitatea Al. I. Cuza

vineri, 18 noiembrie 2016, 02:57
2 MIN
 Premiu de integritate pentru Universitatea Al. I. Cuza

După o evaluare a mai multor factori, Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iaşi a obţinut premiul pentru integrita­te, ceea ce o clasează pe locul IV în to­pul naţional. 

Astfel, universitatea ie­şeană se numără printre cele 5 in­stituţii universitare care îndeplinesc criteriile de transparenţă şi corectitudine administrativă, corectitudine academică, calitatea guvernanţei, ma­nagementul financiar şi performanţă academică, fiind cotată cu patru stele din patru posibile.

Premiul a fost ofe­rit în cursul zilei de ieri, într-o ceremonie desfăşurată la Bucureşti şi organizată de Societatea Academică Bu­cu­reşti şi Alianţa Naţională a Organi­zaţiilor Studenţeşti din România, în parteneriat cu Federaţia Studenţilor din Elveţia. Universitatea „Cuza“ a fost reprezentată în Capitală de Mi­haela Onofrei, prorectorul pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public. „Acest lucru arată că universitatea are potenţialul de a ridica standardele şi de a ocupa la altă evaluare un loc şi mai bun. Universitatea face efor­turi permanente pentru creşterea gradului de transparenţă şi informare. Recent, a fost lansat şi un portal de duplicare a susţinerii tezelor de doctorat, ce oferă informaţii despre conţinutul tezei“, a precizat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul universităţii.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate rezultatele evaluării a 48 de universităţi publice şi au fost urmărite aspecte precum: cazurile de plagiat, nepotismul, concursurile trucate, presiunile asupra studenţilor, averile rectorilor, politizarea etc. În acest clasament, instituţia ieşeană se află pe locul patru, după Universitatea de Medicină din Târgu Mureş, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Babeş – Bolyai“ din Cluj. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii