Previzibil, dar necesar

miercuri, 11 mai 2016, 01:43
3 MIN

 

CSMS Iaşi a speculat diferenţele majore existente faţă de FC Voluntari, plusul de experienţă, luciditate, motivaţie şi organizare fiind decisiv în obţinerea unei victorii care păstrează echipa ieşeană pe drumul spre cupele europene
 
CSMS Iaşi a mai făcut un pas important spre calificarea în Europa League, echipa ieşeană depăşind luni, în deplasare, pe FC Voluntari cu 2-1. Confirmarea pronosticurilor care îi dădeau pe oaspeţi favoriţi (am amintit în avancronică şi în cronică diferenţele majore existente între cele două grupări pe multe paliere importante) a venit după un meci aspru, cu ritm bun, dar cu puţine realizări tehnico – spectaculare. Într-un astfel de peisaj, aşa cum se întâmplă de regulă, diferenţa de experienţă, luciditate, motivaţie şi organizare a făcut diferenţa. Chiar dacă statistica a fost echilibrată – 51-49% posesie, 5-6 la şuturi, 4-4 la încercări cadrate, 6-3 la cornere, 12-24 la lovituri libere – senzaţia că Iaşul nu are cum să scape victoria a plutit în permanenţă.
S-a ajuns aici pentru că moldovenii au profitat din plin de fragilitatea unei grupări subţiri, incapabile să reziste presiunii. Problemele majore ale FC Voluntari s-au văzut atât pe fază ofensivă, atacurile gazdelor fiind lente, previzibile, bazate pe mingi lungi, uşor de anihilat de rutinaţii fundaşi centrali ieşeni, cât şi în apărare. Modul în care ilfovenii au luat golurile spune multe despre slăbiciunea defensivă a trupei pregătite de trioul Popescu – Yesilova – Todoran, antrenori care se călcau pe bătături pe bancă.
Drept urmare, CSMS nu a trebuit să facă un meci grozav pentru a specula erorile din jocului gazdelor. Apărarea a blocat lejer acţiunile spre poarta lui Grahovac, mai ales că Mitic a revenit la precizia de ceas elveţian în faţa defensivei, iar atacul, cu un Cristea care şi-a etalat încă o dată calităţile, a speculat imediat puţinele mingi aduse în avanposturi de o linie mediană care a punctat la capitolul hărnicie, nu însă şi la precizie. Asta deşi Vasile Gheorghe a mai colorat cât de cât o construcţie care a suferit cât a lipsit, interval în care Iaşul a dat un singur gol în patru meciuri!
CSMS a revenit ieri acasă şi pregăteşte acum partida contra Concordiei Chiajna, de duminică, unul dintre cele patru hopuri rămase de trecut pentru atingerea obiectivului aşteptat de decenii de ieşeni, calificarea în premieră în cupele europene.
 
PS: Ultimul meci al etapei în play-out: Concordia Chiajna – FC Botoşani 1-1 (1-0). Pena (’28) / Muşat (’46). În min. 90^5, Odibe (C) a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.
Ultimul meci al campionatului, în play-off: ASA Târgu Mureş – Steaua 1-4 (0-1). Gorobsov (’90 – penalty) /  Bawab (’17), Chipciu (’49), Popadiuc (’51), Onţel (’67). Ciolacu (‘45^2) şi Mureşan (’65) de la gazde au văzut cartonaşe roşii
 
CSMS-catalog
 
Grahovac (6) – sigur în rarele momente în care a avut de lucru, nu i se poate imputa golul.
Voicu (6) – a avut de muncit cu Voduţ, însă s-a descurcat, a avut câteva intrări riscante.
Frăsinescu (6) – puţin greoi în unele momente, a comis câteva faulturi periculoase.
Ciucă (7) – cel mai sigur fundaş.
Bădic (6,5) – l-a blocat pe Tudorie în careul mic, în minutul 12, a urcat periculos de câte ori a avut ocazia.
Böle (5,5) – harnic, dar ineficient.
Mitic (6,5) – joc tactic foarte bun.
V. Gheorghe (6) – în ciuda unor momente neinspirate, a adus un plus de claritate la mijloc.
Llullaku (5) – nu a creat pericol.
Cristea (7,5) – o primă repriză foarte bună, în care a obţinut penaltiul pe care l-a transformat şi a şutat înainte de al doilea gol, a pierdut din turaţie după odihnă, când Napoli a comandat retragerea.
Golubovic (6) – truditor.
Creţu (5) – a muncit mult, a dat multe pase greşite.
Viveiros a intrat în minutul 80 iar Enescu în minutul 88.
 
 
 

Comentarii