Primăria anunţă reduceri de tarife la Ciric după ce trece vara

joi, 08 august 2013, 11:13
2 MIN
 Primăria anunţă reduceri de tarife la Ciric după ce trece vara

Primăria va modifica o mare parte din tarifele de la Ciric, acestea fiiind diferenţiate pe categorii sociale. Copiii cu vârste până în 10 ani vor plăti la jumătate biletul de intrare la cele două piscine. Aceştia vor achita 7,5 lei pentru o zi de plajă şi bălăceală, faţă de 15 lei, preţul întreg. Acelaşi tarif îl vor achita şi studenţii, pensionarii, veteranii de război, deţinuţii politici, revoluţionarii şi persoanele cu handicap grad I. Toate aceste categorii, cu excepţia copiiilor, vor plăti mai puţin şi pentru plimbările cu telescaunul. Aceştia vor plăti 5 lei şi nu 8 lei, tariful normal.

Modificările au fost explicate de multitudinea solicitărilor din partea ieşenilor pentru subvenţionarea tarifelor. Primăria a introdus şi abonamente cu zece intrări sau călătorii în cazul piscinelor şi a telescaunului. În cazul piscinelor, abonamentul va costa 120 de lei sau 60 de lei, pentru copii şi categoriile „sociale“. Un abonament cu zece plimbări cu telescaunul va costa 60 de lei şi 45 de lei, pentru studenţi, pensionari, veterani sau deţinuţi politici. Municipalitatea a întocmit o listă de tarife şi pentru obiectivele care urmează să fie inaugurate la Ciric.

Tarifele au fost supuse în dezbatere publică

Terenul de paintball va putea fi închiriat pe oră contra unui tarif de 40 de lei, în timpul săptămânii sau 60 de lei în weekend. Preţurile sunt valabile pentru o singură persoană. Dacă terenul va fi închiriat două ore, tarifele vor fi mai mici, 50 de lei – de luni până vineri şi 75 de lei, în weekend. Şi în acest caz vor fi tarife diferenţiate. Toate persoanele sub 18 ani, precum şi studenţii, şi revoluţionarii vor plăti bilete de patru ori mai ieftine. Aceştia vor achita 10 lei pentru o oră de paintball sau 15 lei în timpul weekendului. În zonele de căţărare copaci şi escaladare ziduri, Primăria va încasa un tarif de 20 de lei pentru o oră de traseu de luni până vineri şi 30 de lei în weekend. Minorii, studenţii şi revoluţionarii vor achita 10 lei, respectiv 12 lei. Terenul de sport multifuncţional va putea fi închiriat cu 60 de lei/oră în timpul săptămânii sau 80 de lei/oră în weekend. Terenul de tenis de câmp, 20 de lei/40 de lei, iar masa de tenis, 10 lei/20 de lei. Toate aceste tarife au fost supuse în dezbatere publică şi ar trebui să intre în vigoare din această toamnă. Termenul de finalizare pentru lucrările de la complexul de agrement Ciric este mijlocul lunii octombrie.

Comentarii