Licitaţia pentru camere video în parcuri a fost contestată din start

Primăria Iaşi cauta camere video care inca nu s-au inventat

luni, 17 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Primăria Iaşi cauta camere video care inca nu s-au inventat

Una dintre firmele interesate spune că cerinţa din caietul de sarcini – cameră 5 megapixeli cu rezoluţie de 1600×1200 – nu poate fi posibilă.

Proiectul Primăriei „Big Bro­ther“ în parcuri a fost contestat de una dintre firmele interesate de contract. Licitaţia a fost contestată zilele trecute de o firmă care a cerut suspendarea licitaţiei şi modificarea unor cerinţe din caietul de sarcini, invocând tratament discriminatoriu. Principala problemă a societăţii a constat în rezoluţia camerelor video de 5 megapixeli, impusă de Primă­rie prin caietul de sarcini. „Auto­ritatea contractantă solicită furni­zarea unui echipament care nu există pe piaţă, subscrisa formu­lând contestaţie nu faţă de men­ţiunea 5 megapixeli, ci faţă de tan­demul 5 megapixeli-1600×1200 im­posibil de îndeplinit de niciun ofertant“, apare în contestaţie.

Firma susţine că Primăria ar fa­voriza un număr redus de operatori economici prin caracteristicile tehnice minimale impuse prin ca­ietul de sarcini. „Deşi nu este foarte evident, specificaţiile teh­nice impuse pentru camera fixă, IP, înalta rezoluţie, analizată în integralitatea sa, sunt restrictive, respectiv contradictorii, întrucât în urma verificării bazei noastre de produse, dar şi a cercetării pe piaţa din domeniu, am constatat că acest tip de echipament nu există/nu este funcţional în varianta impusă de autoritatea contractantă. Pentru a releva aspectul contradictoriu al cerinţei, arătăm că pentru o ca­me­ră de 2 megapixeli este posibilă o rezoluţie de 1600×1200, în timp ce pentru o cameră de 5 me­gapixeli rezoluţia e de 2650×1920 nicidecum o rezoluţie de 1600×1200“, contestă firma interesată de contract, al cărei nume nu a fost divulgat de Primărie.

Municipalitatea a lansat luna trecută proiectul pentru achiziţia unor camere video în 128 de parcuri de joacă din Iaşi, în valoare de peste un milion de lei. Primăria va organiza licitaţie pe 3 aprilie pentru achiziţia sistemului de supraveghere în spaţiile de joacă. Au fost prevăzute camere fixe în 110 parcuri care au suprafeţe mai mici de 400 mp şi camere mobile în cele 18 spaţii de joacă cu cuprafeţe mai mari. Toate imaginile de pe camere vor fi centralizate într-un centru de suprave­ghere care va fi amenajat în sediul Poliţiei Locale. Sistemul de su­pra­veghere din parcurile de joacă ar trebui să intre în funcţiune până în toamnă.

Comentarii