Primarul de la Schitu-Duca a organizat un protest cu câţiva săteni pe bd. Ştefan cel Mare

miercuri, 08 februarie 2017, 02:50
2 MIN

PSD a ieşit şi el în stradă. O delegaţie de săteni din Schitu Duca, condusă de primarul comunei, a organizat ieri un miting de susţinere a Guvernului, pe parcursul a trei ore.

„Vrem să dăm un semnal de susţinere a Guvernului. Îi cer preşedintelui Iohannis să-mi recunoască votul de pe 11 decembrie. Manifestanţi din Piaţa Victoriei ne-au jignit, numindu-ne «ciu­mă roşie». Eu sunt un om normal, primar de 13 ani, am copii ca şi ei, iar în PSD suntem şi profesori universitari, şi academicieni, şi jurişti, şi oameni simpli, ca în toate partidele. Alegerile au fost organizate de guvernul condus de Dacian Cioloş. Votul a arătat clar că PSD le-a câştigat şi este îndreptăţit să conducă ţara în următori patru ani. Iohannis trebuie să înţeleagă că toţi suntem oameni şi avem drepturi egale. Dacă tot a lipsit de la Iaşi pe 24 decembrie, eu îl invit pe Iohannis la o horă a Unirii în Piaţa Victoriei“, a declarat primarul Mihai Mihalache.

Cei aproape 20 de susţinători ai PSD s-au întâlnit în faţa Prefecturii, deplasându-se apoi spre sediul partidului, de pe Ştefan cel Mare, echipaţi cu drapele tricolore proas­păt cumpărate. Pe traseu, câţiva trecători i-au aplaudat, iar alţii i-au privit ironic. Manifestanţii nu au afişat niciun mesaj pe vreo pancartă, iar singurul slogan scandat a fost „PSD nu e ciuma roşie“. Pe durata mitingului, grupul a fost supravegheat de la distanţă de câţiva jandarmi. Aceştia s-au apropiat doar în momentul în care o tânără s-a aşezat în faţa ma­nifestanţilor purtând o hârtie pe care scria „PSD, ciuma roşie“. Aceasta a discutat în contradictoriu cu Mihalache, primarul spunându-i că PSD este îndreptăţit să guverneze, iar tânăra replicându-i că Guvernul a avut un comportament abuziv, depăşindu-şi mandatul. Mai departe, două tinere comentau mitingul. „Vezi? Oameni ca ei ne-au distrus viitorul. Dar ce le dă de au venit?“, a spus una dintre ele. Mitingul s-a încheiat în jurul orei 15.30, Mihalache afirmând că grupul va reveni şi astăzi în faţa sediului PSD. Pe parcursul manifestaţiei, din sediul PSD nu a ieşit nimeni pentru a discuta cu susţinătorii Guvernului. „Ar fi putut să vină cineva, să ne dea măcar «bună ziua». Hai, că deputaţii şi senatorii or fi la Bucureşti, dar mai există un primar, un preşedinte de Consiliu Judeţean, membri ai Biroului Judeţean. Dar, poate că ei nu mai sunt social-democraţi. În cazul ăsta, poate ar trebui să facem noi alegeri în partid“, a comentat Mihalache.

Comentarii