Primul transport cu elicopterul SMURD de la Iaşi la Chişinău, după tragedia din 2 iunie

sâmbătă, 30 iulie 2016, 01:56
1 MIN
 Primul transport cu elicopterul SMURD de  la Iaşi la Chişinău, după tragedia din 2 iunie

Tânărul basarabean care a fost internat luni la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi în urma unui accident rutier a fost transferat cu elicopterul SMURD Galaţi la Spitalul Universitar din Chişinău. Intervenţia aeriană de ieri a reprezentat primul transport al unui bolnav cu un elicopter SMURD în Republica Moldova, după tragedia de pe 2 iunie (VEZI AICI). 

Atunci, un echipaj al SMURD Iaşi şi-a pierdut viaţa încercând să ajungă la o bătrână pe care să o transporte la un spital din Chişinău. Tânărul care a fost transportat ieri prezenta o fractură de coloană.  

Luni, trei tineri basarabeni care veneau din Bulgaria au fost implicaţi într-un accident petrecut la intrarea în Iaşi. Cele trei victime policontuzionate au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spi­ridon“, unde li s-au făcut investigaţii de specialitate. Şoferul a fost adus în UPU pentru testarea alcoolemiei, un alt pacient a fost investigat şi internat în spital, iar cel de-al treilea, în vârstă de 29 de ani, a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie. 

Victima prezenta un traumatism cranio-cerebral soldat cu pierderea cunoştinţei, o fractură co­minutivă de coloană lombară şi fracturi costale multiple, după cum au arătat reprezentanţii UPU-SMURD. 

Comentarii