Procurorul Eva scapă de controlul judiciar

El este judecat pentru mai multe infracţiuni legate de unele tranzacţii cu tablouri.

marți, 16 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Procurorul Eva scapă de controlul judiciar

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au revocat măsura controlului judiciar impusă împotriva procurorului suspendat Emilian Eva. 

Acesta este judecat de Curtea Supremă pentru luare de mită şi spălare de bani,  acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii. Emilian Eva este acuzat de anchetatorii anticorupţie că ar fi dispus renunţarea la judecată într-un dosar în care era cercetat medicul Nicolae Tesloianu, drept „mulţumire“ pentru că acesta se îngrijise de o rudă de a sa internată în spital.

Ulterior, Eva ar fi solicitat şi primit de la Tesloianu, suspect şi el în acest dosar, mai multe tablouri. Unul dintre acestea ar fi încercat să îl valorifice în Anglia. „În data de 12.01.2015, Eva Emilian a făcut demersuri la Ministerul Culturii – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Iaşi, a obţinut un Certificat de export definitiv din care rezulta, în mod neadevărat, că proprietarul tabloului semnat de Dimitrie Berea ar fi fost (…) şi a trimis acest tablou, împreună cu alte două tablouri, în Regatul Unit al Marii Britanii în vederea valorificării acestora. Inculpatul spera să valorifice tabloul pretins şi primit cu titlu de mită de la numitul Tesloianu Dan contra sumei de aproximativ 15.000 de euro“, susţin procurorii.  

 

 

Comentarii