Program de combatere a violenţei în şcolile ieşene

miercuri, 22 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Program de combatere a violenţei în şcolile ieşene

Săptămâna aceasta vor avea loc o serie de evenimente menite să prevină comportamentul agresiv şi actele violente în unităţile de învăţământ din judeţ. Intitulată „Săptămâna Împreună împotriva violenţei“, acţiunea este iniţiată de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Iaşi (CJAPP), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Inspectoratul de Poliţie Iaşi.

 Evenimentele, care au început de pe data de 20 martie, se desfăşoară până la finalul acestei săptămâni, pe data de 24 martie, în program fiind incluse activităţi în care sunt implicaţi elevi, părinţii acestora şi cadre didactive. Deviza activităţilor este „Toleranţa este celălalt nume al libertăţii“, iar prin implicarea în aceste programe adolescenţii sunt învăţaţi să ia decizii în mod responsabil şi să devină un adult capabil să se integreze cu succes în societate. Pe data de 21 martie a avut loc evenimentul „Ziua gestului frumos“, în cadrul căruia s-au desfăşurat activităţi în cabinetele de asistenţă psihopedagogică.

„Festivalul non-violenţei“, aflat la ediţia a IX-a, va avea loc pe 23 martie la Ateneul Tătăraşi, în cadrul acestui festival urmând să aibă loc o serie de dramatizări, spectacole de dans, interpretare vocală şi instrumentală, dar şi prezentări de postere, desene, fotografii şi produse hand-made. În cadrul acestui eveniment sunt implicate aproximativ 20 de licee şi şcoli din judeţ, care vor participa în mod activ la manifestări. Pe data de 24 martie va avea loc acţiunea „De IMPACT e TOLERANŢA!“, în eveniment în care sunt implicaţi Colegiul „Ştefan cel Mare“ Hârlău, prin Cabinetul de Asistenţă Psihopedagogică, Clubul Copiilor Hârlau, în parteriat cu unităţile de învăţământ din zonă. De asemenea, în perioada 20-24 martie, au loc şi o serie de ateliere de lucru cu elevii, părinţii şi profesorii în cadrul cabinetelor de asistenţă psihopedagogică, pe problematica prevenirii violenţei. În perioada 21-23 martie, la sediul CJRAE are loc un curs de dezvoltare personală pentru consilierii şcolari.  

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii