De Business

Punem punctul pe știi

Programatorii ieşeni le fac viaţa mai uşoară contribuabililor olandezi

Angajaţii firmei Yonder dezvoltă aplicaţii IT ce sunt folosite în cadrul instituţiilor administrative.

joi, 26 martie 2015, 02:50
2 MIN
 Programatorii ieşeni le fac viaţa mai uşoară contribuabililor olandezi

Chiar dacă pentru ieşenii de rând eficientizarea serviciilor din administraţiile locale ramâne o frumoasă speranţă, pentru cetăţenii din Olanda este deja realitate, graţie unei companii de IT ce lucrează în această direcţie la Iaşi. Astfel, 60 de specialişti în informatică de la firma Yonder lucrează zilnic la aplicaţii inovative destinate administraţiilor locale, industriei medicale şi celei farmaceutice din Olanda.

„Aplicaţiile pe care le dezvoltăm la Iaşi sunt folosite în fiecare zi de milioane de oameni în Olanda, în diferite sectoare ale vieţii – fie că vorbim de cetăţeni obişnuiţi care au o interacţiune mai uşoară cu administraţia locală, de angajaţii din administraţii, sau de medici sau farmacişti. Dincolo de milioane de linii de cod, specificaţii tehnice, încercări continue la nivel tehnologic, comunicare în echipă şi cu clienţii, la finalul zilei, avem bucuria că am contribuit la realizarea unui produs care face viaţa oamenilor mai uşoară”, a subliniat Daniel Lar, Business Unit Director la Yonder. Dacă în urmă cu câţiva ani, România era considerată destinaţie de outsourcing în industria IT mai ales din cauza preţului mult mai mic decât în Occident, acest lucru s-a schimbat şi este în continuă transformare, potrivit oficialilor companiei.

Astfel, strategia Yonder pune accent pe a adăuga valoare proiectelor pe care le derulează. „Fie că inovaţia se traduce prin folosirea unor tehnologii noi, fie că vorbim de încorporarea unor device-uri de ultimă generaţie sau de eficientizarea unor procese şi arhitecturi de produse, este rolul nostru acela de a contribui la lansarea pe piaţă a unor produse viabile, sustenabile şi care să contribuie la succesul clienţilor noştri”, au precizat oficialii Yonder. La trei ani distanţă de la momentul intrării pe piaţa ieşeană, compania a ales să îşi mute operaţiunile în clădirea United Business Center 3 din cadrul ansamblului Palas. „Este momentul unei noi experienţe. Ne-am mutat aşadar într-un spaţiu mai larg, al cărui design reflectă spiritul Yonder: viu, tânăr, dinamic. Vom continua pe acelaşi drum – pe consolidarea Yonder Iaşi, pe consolidarea unei echipe cu cunoştinţe tehnice remarcabile, dar mai ales cu potenţial de dezvoltare şi cu dorinţă de a crea valoare şi de a face diferenţa”, a spus Gabriel Jurj, Operations Director Yonder. (Diego CIOBOTARU, Paul BALHUC)

 

 

 

Comentarii