Proiectul de reabilitare a Casei Universitarilor va fi, în sfârşit, demarat oficial

luni, 02 octombrie 2017, 01:59
2 MIN
 Proiectul de reabilitare a Casei Universitarilor va fi, în sfârşit, demarat oficial

Reprezentanţii Universităţii „Ale­xan­dru Ioan Cuza“ din Iaşi au oferit primele detalii cu privire la achiziţia serviciilor de proiectare pentru reabilitarea Casei Universitarilor, despre care „Ziarul de Iaşi“ a anunţat săptămâna trecută.

A fost o licitaţie problematică, explică aceştia, abia a treia oară când a fost scoasă pe portalul de licitaţii publi­ce s-a înscris o firmă, chiar aceeaşi care a şi realizat studiul de fezabilitate.

În trecut, rectorul UAIC, prof.dr. Tudorel Toader, actualmente ministru al Justiţiei, anunţase că dorea să demareze serviciile de proiectare încă din primăvara acestui an, pentru ca din 2018 să înceapă lucrările de construcţie. Însă cum au fost dificultăţile de lansare a licitaţiei, proiectarea va începe abia acum şi lucrările la Casa Universitarilor din toamnă, după ce se va identifica o sursă concretă de finanţare.

„După unul sau două apeluri când nu s-a prezentat nimeni, într-un final a venit aceaşi firmă care a făcut iniţial studiul de fe­zabilitate, din fericire, ceea ce înseamnă că se va asigura continuitate. Valoarea proiectului este de 200.000 de lei, după proiectare sperăm să intrăm în reabilitarea propriu-zisă“, a declarat prof.dr. Corneliu Iaţu, prorector responsabil cu dezvoltarea institu­ţională al UAIC.

În ceea ce priveşte finanţarea, acesta a specificat că există o variantă pentru accesarea unor fonduri europene, în caz contrar se va încerca o construcţie etapizată folosind fonduri din veniturile proprii ale UAIC.

Comentarii